Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Γαύρος

Τι μου ήρθε σήμερα να αναρτήσω γαύρο;
Παραθέτω λοιπόν τους πέντε βασικούς λόγους της σημερινής ανάρτησης:

1. Είμαι Ολυμπιακός, άρα τι άλλο να έβαζα; Πεσκανδρίτσα ή σολομό Νορβηγίας;
2. Ο γαύρος είναι ωραιότατος φιλεταρισμένος λαδορίγανη και μάλιστα με ελαιόλαδο και ρίγανη προσωπικής παραγωγής γίνεται ακόμα καλύτερος. Καθώς είμαι μέγας ψαροφάγος και παρά το γεγονός ότι προτιμώ την πεσκανδρίτσα από τον σολομό Νορβηγίας, την βγάζω πότε πότε και με γαύρο.
3. Ο γαύρος θεωρείται ψάρι των λαϊκών στρωμάτων στα οποία ανήκω, γιατί παρά την εστέτ φήμη και το γκλάμορους παρουσιαστικό μου, είμαι κι εγώ (πολύ κατά βάθος) ένα παιδί του λαού σαν τον Ξανθόπουλο. Βέβαια, με 8 ευρώ το κιλό που τον είδα σήμερα στο ψαράδικο, βλέπω σε λίγο να σερβίρεται και σε εστέτ εστιατόρια (ε ναι, σε εκείνα που όσο μικρότερη είναι η μερίδα, τόσο πιο πολλά πληρώνεις)
4. Ο γαύρος είναι ψαράκι για όλες τις χρήσεις, στη Μαύρη Θάλασσα τον κάνουν μέχρι και γλυκό του κουταλιού, τη γαυρόπιτα πάντως που έφαγα στην Πόλη, την πληρώνω όσο κι όσο για να την ξαναφάω.
5. Είναι Σαρακοστή, κι άρα λένε οι περί της νηστείας γνωρίζοντες, τρώμε ψάρι για να σώσουμε την αμαρτωλή ψυχή μας. Εγώ βέβαια δεν το κάνω για την ψυχή μου, αλλά μόνο για τη φουκαριάρα τη μάνα μου που θα τον μαγειρέψει!

Ο εικονιζόμενος πάντως θα γίνει ωραιότατος και μαρινάτος (δια χειρός Τζων Μπόη βεβαίως)

3 σχόλια:

violet είπε...

Και μαρινάτος είναι νοστιμότατος και τηγανιτός επίσης......θα διαφωνήσω μόνο λίγο στο περί "ψαριου των λαϊκών στρωμάτων". Με τις τιμές που έχουν τα τελευταια χρονια τα ψάρια νομιζω πως κανενα δεν ανηκει πια στην παραπάνω κατηγορια.
Πιο εύκολα αγοράζεις τη σημερον ημερα φιλέτο, παρά ένα μεσαίας κατηγορίας ψάρι

Θεία Λένα είπε...

Θα μπορούσες βέβαια σαν εστέτ Ολυμπιακός, μαζί με τον γαύρο να έβαζες και το μεγάλο τηγάνι (στάδιο Καραϊσκάκη) :-)

Παλιά τους γαύρους τους πέταγαν οι ψαράδες στις γάτες που περίμεναν υπομονετικά στις προβλήτες..τώρα τον χρυσοπληρώνεις σε ορισμένα εστιατόρια ιδιαίτερα άμα στον σερβίρουν σε μορφή μιλφέιγ..
Αλλαξαν οι εποχές
Χριστός Ανέστη

Ανώνυμος είπε...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區