Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Άγνωστη κατεύθυνση


Κάπως έτσι νομίζω ότι μοιάζει η χώρα εδώ και πολύ καιρό, σαν σκηνή από ταινία του Αγγελόπουλου. Θολό τοπίο και κουρασμένη πορεία με δεκανίκια προς άγνωστη κατεύθυνση...

11 σχόλια:

scalidi είπε...

Και σαν παγωμένα πλήθη πανοραμικά να τα κοιτάζει, αλλά να μην τα "βλέπει" από μακριά η εξουσία...

scalidi είπε...

Εξαιρετική η φωτό, τώρα κατέβηκε όλη και είδα το δημιουργό της... Σαν να έχει βγει από την ταινία Καβάφης-Πεσόα

Τζων Μπόης είπε...

έτσι ακριβώς Σταυρούλα, μακρινό μονοπλάνο, που ποτέ δεν εστιάζει στα πρόσωπα, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση αναζητείται και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Ο δημιουργός της φωτογραφίας πάντως σε ευχαριστεί.

violet είπε...

ωραία φωτογραφία!

δε διαφωνήσω ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά, Τζων Μποη...αλλά δεν είναι τόσο χάλια, όσο μας αρέσει να γκρινιαζουμε.

Αλλου ο κόσμος ζει την παρακμή και δεν την αντιλαμβάνεται καν.
Πολλά πραγματα εξαρτωνται από μας τους ιδιους

Τζων Μπόης είπε...

θα συμφωνήσω Violet, παρόλα αυτά από την οπτική γωνία ενός ανθρώπου της μεσαίας τάξης - και έχοντας εμπειρία άλλων περιπτώσεων στο εξωτερικό -μάλλον εδώ τα πράγματα είναι χειρότερα για αυτή την κατηγορία του πολιτών, η οποία συνιστά και τη συντρηπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας, ίσως μάλιστα και μακράν χειρότερα σε σχέση με τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και τις ευκαιρίες. Με ενοχλεί το γεγονός ότι οι κόποι ενός λαού σπαταλούνται για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες ενός ανάλγητου κράτους.
Φυσικά και πολλά εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους, ζούμε στη χώρα της μοιρολατρίας και συχνά αυτό το ξεχνάμε.

peftasteri είπε...

Ταμπλάς μού´ρθε χθες όταν παιρνόντας μπροστά από κιόσκι μεγάλου(!) κόμματος άκουσαν τα αυτάκια μου και είδαν τα ματάκια μου τον 12xρονο γιόκα να ρίχνει μια πεντάλφα βασιλικιά φωνάζοντας Νααααα!
Για πολιτικά δεν μιλάμε στο σπίτι, οπότε να ησυχάσω σκεπτόμενη ότι από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια ή το χειρότερο;...θα σηκωθούν κι οι πέτρες να μας βαρέσουν!

Τζων Μπόης είπε...

αυτό το "βασιλικιά" να το προσέξεις, κρίμα το παιδί να σου βγει ντεμοντέ :)

peftasteri είπε...

καλόοοοοοοο

Καραβάκι είπε...

Με δεκανίκι ή στην εντατική;Αυτή η χώρα ψυχοραγεί εδώ και χρόνια μα κανείς μας δεν φαίνεται να νοιάζεται αληθινά.Ίσως κάποτε να πάψει να μοιάζει με ταινία του Αγγελόπουλου και να βγει από την ομίχλη.Την καλημέρα μου!

Τζων Μπόης είπε...

στην εντατική μπορεί να ζήσεις για χρόνια με μηχανική υποστήριξη.
Δεν μου άρεσαν οι ταινίες του Αγγελόπουλου, ειδικά αυτή με την ομίχλη ήταν η χειρότερή μου, έλεγα πότε θα τελειώσει, το ίδιο λέω και για την κατάντια της χώρας, εκεί όμως δεν είμαι πολύ αισιόδοξος

Καραβάκι είπε...

Στην εντατική δεν ζεις.Είσαι νεκρός.Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι ταινίες του Αγγελόπουλου.Ούτε η ομίχλη.Κάλό μήνα!Και που ξέρεις... ίσως διαλυθεί η ομίχλη κάποια μέρα...