Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Να η ευκαιρία!



…κι αν σε λίγο καιρό δεν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε αγελαδινό γάλα, κανένα πρόβλημα...θα πάρουμε γαϊδουρόγαλο.
Παρατηρώντας μάλιστα τη διαφήμιση έξω από το γκουρμέ μπακάλικο της Αθήνας, ένα πράγμα σκέφτηκα:
Η κρίση γεννά ευκαιρίες.
Να η ευκαιρία σου, Τζων Μπόη!

Γαϊδάρες θα βρω, ζωοτροφή θα προμηθευτώ, χωραφάκι με γαϊδουράγκαθα υπάρχει, στο business planning είμαι μανούλα, γκουρμέ πελατεία εξασφαλισμένη...

...ένα μόνο πρόβλημα πρέπει να επιλύσω:

Πως αρμέγουν την γαϊδάρα;

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που να του το λέγανε ότι θα γίνεις ο πρώτος εστέτ γαιδουρο-βοσκός,με κοπάδι γαϊδουρίτσες και κάποιους επιβήτορες βεβαίως-βεβαίως, να φροντίζεις τα γαϊδουράγκαθα..να μαζεύεις και τη κοπριά για ν' ανάβεις το τζάκι..όπως παλιά στα χωριά, να φτιάχνεις γαιδουροτύρι, να φωνάξεις το Μαμαλάκη για διαφήμιση και συνταγές..
Τη γαϊδούρα την αρμέγεις όπως τα πρόβατα. Εξοικειώνεσαι μαζί της, μη φας καμμιά κλωτσιά, και την αρμέγεις με το χέρι.

Marina είπε...

Ορίστε τι έκαναν οι Βέλγοι με όνους εξ Αρκαδίας!! http://hippos.forumup.gr/about214-15.html

Jolly Roger είπε...

Πηγα να απαντησω, αλλα με προλαβε η Θεια Λενα.
Την γαιδαρα την αρμεγεις πολυ ευκολα.

Πρωτα το ενα βυζακι, μετα το αλλο. Απαλα, με ηρεμες αλλά αποφασιστικες κινησεις.
Για προφανεις λογους, καθεσαι διπλα της, οχι πισω της. ;-)

ΥΓ: χρειαζονται κατι παραπανω απο απλως γαιδουραγκαθα. Ενα σανό, μια χλοη, αλφαλφα (αυτο δεν ειναι τυπογραφικο λαθος. Ειναι φυτο, πολυ νοστιμο και θρεπτικο).
Αν τρωνε μονο γαιδουραγκαθα, δεν σε βλεπω να αρμεγεις γαλα. Απο το "τιποτα" ενος αγκαθιου δεν φτιαχνεται γαλα.

scarlett είπε...

μην εισαι και τοσο σιγουρος οτι θα βρεις γαιδουρια. ειδος προς εξαφανιση ειναι κι αυτα. απο 500000 που ηταν λεει το '50 μεινανε μολις 16000 το 2008..

παντως ναι...εχεις επιχειρηματικο πνευμα ο εστετ!

Τζων Μπόης είπε...

Θεία Λένα,

Δεν το είχα σκεφτεί, κάνουν και κακά τα γαϊδούρια...
βρώμικη δουλειά μου φαίνεται, μήπως να παραμείνω στ γραφεία γραφεία που ξέρω καλύτερα τη δική τους βρωμιά;

Τζων Μπόης είπε...

Μαρίνα,

100 ευρώ το λίτρο;
και πόσα λίτρα μπορεί να βγάλει μια γαϊδούρα στο άρμεγμα;
Πρέπει να κάνω επειγόντως μια οικονομοτεχνική μελέτη.
Είναι πολλά τα λεφτά Μαρίνα!

Τζων Μπόης είπε...

Μπαρμπαρόσα,

Έχεις αρμέξει εσύ, το βλέπω.
Στείλε μου σε παρακαλώ το CV σου.
Αν θες μπαίνεις και partner, βάζω το χωράφι, βάζεις το σανό....για τις γαϊδούρες θα ρωτήσουμε τη Scarlett που κρατά τα στατιστικά στοιχεία του γαϊδουροξεκληρίσματος.

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett,

To link της Μαρίνας αναφέρει ότι οι Βέλγοι ξεκίνησαν με 7 γαϊδούρες...από τις 16000 του 2008 λες να μην έχει μείνει καμία; τις ξεπαστρέψαμε κι αυτές;
στην ανάγκη κάνω εισαγωγή τις κόρες τους από το Βέλγιο οι οποίοι έναναν πρώτα τις μανάδες τους εισαγωγή από Ελλάδα και μετά τις ονομάζω όλες βέρες Ελληνίδες από την Τρίπολη...σιγά τώρα, παλιά μας τέχνη κόσκινο, τι κάναμε δηλαδή πριν από μερικά χρόνια με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι;
Ευπρόσδεκτη κι εσύ στη φάρμα, επειδή μάλιστα θα έχουμε εξαγωγικό προσανατολισμό θα χρειαστούμε κονέ στη Γερμανία, θα τους ποτίζουμε γαϊδουρινό, δεν θα τους κακοφανεί.

thinks είπε...

Εδώ στο χωριό έχουμε άλογα και κανένα μουλάρι, οπότε θα έπρεπε να ψάξω μακρύτερα για την νέα αυτή πηγή πλούτου. Πάντως διαβάζοντας την εικόνα μου ήρθε αυθόρμητα η εικόνα, όλα τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης είχαν λέει έρθει στο Σύνταγμα διαμαρτυρία, που η Βουλή έγινε μεγαλύτερη διεθνής ατραξιόν από την καλντέρα... και ερχόντουσαν οι Αθηναίοι να αγοράσουν...Τα ΜΑΤ επενέβησαν όταν ένας περαστικός έφαγε ένα ολόκληρο και τον συνέλαβαν μόλις πριν καταπιεί την ουρά.

Άνευ Χαρτοφυλακίου είπε...

Το link της Μαρίνας λέει ότι γίνεται και γιαούρτι.
Να δω τις κυρίες του Κολωνακίου να τρώνε και την πέτσα και τι στον κόσμο.

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη,

Τα γαϊδούρια θα τα ασφαλίσουμε.
Αν είναι να φάμε πριν τα αρμέξουμε, πάει η μπίζνα!
Μα καλά κι εσύ, συγκρίνεις την ατραξιόν της Βουλής με την ατραξιόν της καλντέρας; η πρώτη είναι ανώτερη παρασάγγας!

Σε θέλω κι εσένα partner, να μάθει επιτέλους και η Βοστώνη το γαϊδουρινό.

scarlett είπε...

κατ'αρχην Να'σαι καλά που με εκανες να ξεκαρδιστω βραδιατικα !

και στα σοβαρα τωρα : με όλη αυτην τη συζητηση θυμηθηκα πως ειχα ακουσει για εναν σ'ένα χωριο της Μακεδονιας που μαζευε γαιδουρια στο κτημα του.
ειχε μαλιστα αρκετα.
οποτε μη στεναχωριεσαι , μαλλον δε θα χρειαστει να πας στο Βελγιο :)

κι επειτα ... αν θελεις πραγματι να το κανουμε επιχειριση σου εχω κι αλλον ειδικο, που ξερει να κανει παγωτα, γιαουρτια κλπ

λοιπον πρεπει να προχωρησουμε με σοβαροτητα στον σχεδιασμο!
και μη με ξαναπει κανεις Μερκελ ;)

Τζων Μπόης είπε...

Άνευ Χ.,

Η προστιθέμενη αξία θα έρθει όμως από τις κρέμες αντιγήρανσης, από το αφρόλουτρο, αλλά κυρίως από τις καραμέλες, οι Βέλγοι αναφέρει το site τις πωλούν 5,4 ευρώ, το δε λικέρ 16,2 ευρώ!
Τέλος τα malt στο Κολωνάκι, πλέον μόνο λικέρ γαϊδούρας!

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett,

άσε τα παγωτά; αυτά τα κάνω κι εγώ....λικέρ ξέρει να κάνει; καραμέλα από γαϊδουρινό; εκεί σε θέλω!

Πριν χάσουμε την ευρυζωνική, ελάτε να οργανωθούμε, στο γαϊδουρινό είναι τα λεφτά σήμερα!

...κι ύστερα σου λέει ότι χάθηκαν οι επενδυτές από την Ελλάδα

scarlett είπε...

Καλημερα Τζων Μποη !

Όλα θα τα φτιάξει. Δεν είναι εκει το θεμα. Το θεμα ειναι το marketing και η διαφημιση. Αυτα ποιος θα τα αναλάβει ?
Το καλυτερο προιον να εχεις στα χερια αν δεν ξερεις να το πλασαρεις στην αγορα, θα παει χαμενο. Κατι θα ξερεις εσυ που ασχολεισαι και με τα οικονομικα

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Scarlett,

Τα οργανωτικά και το marketing αφήστε τα πάνω μου.
Όλη η Ευρώπη θα πίνει το γαϊδουρινό μας και θα παραμιλάει!
Νομίζω θα είναι το γάλα που θα τους ταιριάζει καλύτερα.
Ελάτε εσείς εδώ να αρμέξουμε μαζί και τα άλλα τα βρίσκουμε :)

thinks είπε...

Θα το ξεκινήσουμε με μια διαφήμιση όπου σε ένα ροντέο ένας καουμπόης (που τον λένε Τζων) κερδίζει συνέχει όλα τα αθλήματα και ανταγωνισμούς. Μετά όλοι οι ηττημένοι καουμπόηδες φεύγουν πάνω στα άλογά τους, αλλά ο νικητής φεύγει μόνος του προς το ηλιοβασίλεμα καβάλα σε μια γαϊδάρα. Ένας μόνο τίτλος γράφει "Ο Τζων ξέρει πώς..." (John boy knows how...) και μετά εμφανίζεται στην μισή εικόνα η συσκευασία πώλησης στα σουπερμάρκετ του γαϊδουρινού γάλακτος!

Μπορούμε να ζητήσουμε από την ΕΕ χρηματοδότηση για την προβολή της διαφήμισης στα κανάλια των ΗΠΑ!!!

thinks είπε...

Για την περιοχή της Μασαχουσέτης/Βοστώνης θα χρειαστεί λόγω ιδιοσυγκρασίας διαφορετική διαφήμιση. Στην αποικία Πλύμουθ του 1621, ο αρχηγός της αποικίας Μάιλς Στάντις πρωτοστατεί με τους άλλους πουριτανούς αποίκους στο να μοιράζουν στους ντόπιους Ινδιάνους κουβέρτες μολυσμένες με ανεμοβλογιά (Τοπικά γνωστό ιστορικό γεγονός). Καθώς οι Ινδιάνοι της φυλής Γουάπανογκ πεθείνουν ένας ένας, βλέπουμε την γυναίκα του Μάιλς να αρμέγει μια γαϊδούρα με χαμόγελο καταχθόνιο. Οι τίτλοι πριν την εικόνα της συσκευασίας λένε "Ο Μάιλς είχε βοήθεια για να γεννηθεί η Αμερική"

thinks είπε...

Για τα Ελληνικά κανάλια η διαφήμιση θα είναι εύκολη, και συνάμα κοινωνική υπηρεσία. Θυμάσαι μια παλιά διαφήμιση που ένας καλόγερος πήγαινε για ψώνια πάνω σε ένα γάιδαρο με δυό άδεια καλάθια και ένας άλλος καλόγερος του φώναζε "Ακάκιε! Τα μακαρόνια να είναι Μίσκο!" Θα κάνουμε το ίδιο πράγμα μόνο που αντί άδεια καλάθια θα είναι σάκοι γεμάτοι Ευρώ, και ο καλόγερος που φωνάζει θα κρατάει στο δεξί χέρι ένα χαρτόκουτο συσκευασία γαϊδουρινό γάλα, και θα φωνάζει "Ακάκιε! Το μνημόνιο να είναι Μέρκελ!"

Τζων Μπόης είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα ξεκινούσες από την καλλιτεχνική διάσταση του εγχειρίματος.
Εγώ όμως ως περισσότερο τεχνοκράτης (τρομάρα να μου 'ρθει) θα σου πω ότι στο marketing τα βιβλία λένε ότι πρέπει να επιτύχεις τα λεγόμενα 4P: Product-Price-Placement-Promotion, με αυτή τη σειρά. Αν ξεκινήσουμε από το Promotion βλέπω να πίνουμε το γαϊδουρόγαλο μόνοι μας, όχι ότι θα μας κάνει και κακό βεβαίως.
Η ιδέα σου πάντως είναι εντυπωσιακή, χτυπάει ακριβώς στην καρδιά της αμερικάνικης ψυχής, ακόμα και του χρηματιστή η καρδιά θα σκυρτίσει στη θέα ενός κάουμπόυ με γαϊδουρόγαλο στο χέρι, ειδικά μάλιστα μετά τη χρήση των κάουμπόυδων στο brokeback mountain και τη διαφήμιση του γαϊδουρόγαλου, βλέπω στη συνέχεια οι γελαδάρηδες να διαφημίζουν μέχρι και σερβιέτες, για τη Σου Έλεν δηλαδή, την γκαρσόνα στο μπαρ που σερβίρει μπέρμπον και της την πέφτει ο Σερίφης.
Για την Αμερική λοιπόν είμαστε κομπλέ, την Ευρώπη να δω πως θα πείσουμε. Έχω βέβαια ιδέες, οι Γερμανοί είναι πιο εύκολοι, τους πετάς την Χάιντι να μαζεύει εντελβάις, να τραγουδάει σλάγκερ και να αρμέγει Ελληνίδες γαϊδούρες με λύσσα, δεν θα προλαβαίνουμε τις παραγγελιές. Οι Γάλλοι θα συγκινηθούν αν σε ένα Παρισινό εστιατόριο ο Αλαιν Ντελόν με την Μπριζίτ Μπαρντό (στα νιάτα τους φυσικά) απολαμβάνουν ένα σουφλέ που έχει μαγειρευτεί με κρέμα γαϊδουρόγαλου, την ώρα που η Μπεμπέ σιγοτραγουδάει "Non, je ne regrette rien" της Εντιθ Πιαφ, υπονοώντας ότι δεν μετανιώνει για την επιλογή του σουφλέ με γαϊδουρόκρεμα.
Να δούμε τα άλλα 3P πως θα τα μανατζάρουμε...

Τζων Μπόης είπε...

Για την Ελληνική αγορά έχω μια απλούστερη ιδέα.
Θα κάνουμε το προϊόν πανάκριβο, ο Έλληνας τσιμπάει με κάτι τέτοια.

thinks είπε...

LOL!
Υποκλίνωμαι!
Προσλαμβάνεσαι!

Τζων Μπόης είπε...

Αφεντικό, θα με πληρώσεις και με το νέο κατώτατο;
κι εκεί που έλεγα ότι θα γινόμουν επιχειρηματίας...
δεν υπάρχει έλεος!

thinks είπε...

You know what they say, John boy... business is business. Αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για το Αμερικάνικο κατώτατο. Θα έχεις τόση επιτυχία που θα προσπαθήσει να σου δώσει περισσότερα η συμπαραγωγή τσένταρ του Γουισκόνσιν, και τότε θα πρέπει να κάνω ρεβάνς για να μείνεις στην Gaidoura-Power, Inc.!

Τζων Μπόης είπε...

Έτσι σκληρό αφεντικό!
Σου έδωσα την ιδέα κι εσύ μου πετάς ένα μισθουλάκο έστω και Αμερικάνικο και την προοπτική στη συμπαραγωγή τσένταρ από το Γουισκόνσιν, ούτε καν stock options!.

Δεν πάω να δουλέψω καλύτερα στη WalMart να μην έχω και αυταπάτες;

thinks είπε...

Άλλη μια έξοχη ιδέα! Μπορεί το Walmart να αντιπαραθέσει την καμπάνια για την Γαϊδούρα σαν απάντηση στο K-Mart που έχει αποκλειστικότητα στα προϊόντα της Martha Stewart! Φυσικά θα πρέπει να γίνει σειρά προϊόντων, όχι μόνο γάλα, αλλά, κρέμα, 0% γάλα, γάλα σκόνη, γάλα-φορμουλα για μωρά αντί μητρικού, και μετά να αρχίσουμε με ποδιές κουζίνας "η γελαστή γαϊδούρα", όπου θα συνεργαστούμε και με το δημιουργικό της Ντίσνεϋ, t-shirts, φυσικά, νυχτικά, κλπ. Keep working, young man, I am liking it!

Marina είπε...

Μέσα σε όλη αυτή τη (σκατο)κατάσταση που η Ελλάδα περνάει αυτές τις ημέρες, το άρθρο σου και τα σχόλια απο κάτω με έχουν κάνει να γελάω, να γελάω, να γελάω και να σε μακαρίζω που σκέφτηκες να γράψεις για τέτοιο θέμα.
Σου ζητώ συγνώμη για το σεντόνι που ακολουθεί.

Πρίν απο χρόνια είχα πάει με τη μητέρα μου σε ένα χωριό κοντά στη Κόνιτσα. Η πρόσοψη των σπιτιών ήταν στολισμένη με κατι σκούρες καφέ κουλούρες, που μου έκαναν εντύπωση (ήμουνα γύρω στα 7-8)τόση που πήρα μία και τη πήγα μέσα. Ολοι σκάσανε στα γέλια εκτός απο τη μαμά μου που αγρίεψε και με μάλωσε που "πάιζω μονίμως με τα σκ..". Και επειδή δεν καταλάβαινα κάποιος μου εξήγησε ότι οι κουλούρες ήταν αποξηραμένη κοπριά που τα παιδιά του χωριού μάζευαν απο άλογα και ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ (το τελευταίο ίσως σε ενδιαφέρει)ακολουθώντας τα, μετά τα έπλεκαν σε κουλούρες και τα άφηναν έξω να στεγνώσουν. Το χειμώνα τις έκαιγαν αντί για κάρβουνα ή σαν προσάναμμα. !!

Οσο για την επιχείρηση που λές να στήσεις και πιθανώς να πουλήσεις το προϊόν σου στις Κολωνακιώτισες κερίες που είναι και πολύ δήθεν, χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω. Ενα ίδρυμα, κάτι ξενόφερτο που να σου δώσει τη πρωτοτυπία του νέου και λίγο γαλαζοαίματο αίμα, αφού κάνεις μία αδελφοποίηση με κάποια δούκισσα, Λαίδη..ΕΔΩ http://www.thedonkeysanctuary.org.uk/mainbarnwebcam1

Τζων Μπόης είπε...

Ok!
"Κλείνω" γρήγορα τον Shrek.
Αυτός θα πίνει γαϊδουρόγαλο κι η Φιόνα θα περιποιείται με κρέμα αντιγήρανσης.

Να μην ξεχάσω να πάρω και την Nigella Lawson!

thinks είπε...

Χμμμ... τελικά, και με το τέλος του σχολίου της Μαρίνας, είδα το φως! Για άλλη μία ακόμα φορά χρειάστηκε να πάμε στην Αμερική να βγάλουμε δυο δεκάρες και μετά να το φέρουμε σαν αμαρικάνικο για να πουλήσει στην Ελλάδα... Νισάφι πια!

Τζων Μπόης είπε...

Μαρίνα, εκείνοι οι άνθρωποι είχαν μια σοφία την οποία εμείς χάσαμε, γιατί "έπρεπε" να εθιστούμε στην κατανάλωση.
Το γάλα γαϊδούρας αν δεν προβληθεί ως γευστική εξτραβαγκάντζα δεν θα πουλήσει, εθιστήκαμε στην υπερβολή και πέρα από την πλάκα που κάνουμε εδώ για να ξεχάσουμε λίγο όλα όσα ζούμε, από μέρους μου θέλω να μιλήσω και για αυτήν την υπερβολή.

Όσο για το Κολωνάκι, ένα θα σου πω. Σε κάποιο super market της περιοχής, βλέπω κυρίως αλλοδαπές να ψωνίζουν για το σπίτι της κυρίας τους, αλλά αν δεις το καρότσι θα διαπιστώσεις ότι τα προϊόντα είναι τα λεγόμενα φτηνά private labels. Τα συμπεράσματα δικά σου.

Το Gaidoura-Power Inc., δεν θα ακολουθήσει την επιχειρηματική πεπατημένη, στην ανάγκη θα το μοιράζουμε πόρτα-πόρτα, όπως παλιά έκανε ο γαλατάς της γειτονιάς, εμείς κάνουμε μπίζνες με ανθρώπινο πρόσωπο, όλοι στο τέλος άλλωστε χρεοκοποημένοι θα είμαστε.

Τζων Μπόης είπε...

Εσύ να τα βλέπεις αυτά Δημήτρη, που ήθελες να κάνουμε και προκοπή με τον Ακάκιο!!!