Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Αγνά Υλικά


Γεύση, χρώμα και αγάπη.
Απλά και αγνά υλικά.
Τι άλλο να ζητήσεις από τη ζωή;

10 σχόλια:

scarlett είπε...

καποιων πραγματων η αξια ειναι απλα ανεκτιμητη!

αν σου αρεσουν οι φραουλες και βρεθεις τετοια εποχη και μετα στα μερη μου, μην παραλειψεις να τις δοκιμασεις

Τζων Μπόης είπε...

...τις ξέρω τις δικές σας...
φράουλες με αλλαντικά!
Μοσχάρι με preiselbeeren!
και άλλα πολλά!

Εντάξει τα παπούτσια, να το δεχτώ, το γαστρονομικό όμως πως παλεύεται? :)))))

scarlett είπε...

λοιπον από το σχολιο σου καταλαβα, πως δεν τις ξερεις τις φραουλες μας, Τζων Μποη:))))

άσε τα μοσχαρακια και τα αλλαντικα, σου μιλαω για φραουλες σκετες σαν αυτες στην πολυ ωραια φωτο σου.

στην Αθηνα τα τελευταια χρονια ειχα ξεχασει την γευση τους. πηγαινα για χαρη τους στην λαικη, για να βρω τις περιφημες Κερκυρας , την τελευταια φορα μαλιστα θυμαμαι να τις εχω πληρωσει 15 ευρω το κιλο (ε...δεν ξεχνιουνται τετοια νουμερα ) και παλι δεν τις εφταναν τις εδω περα, που ανακαλυψα με μεγαλη μου χαρα

Τζων Μπόης είπε...

Οι δικές μας είναι large όπως κι εμείς :))
Oι δικές σας είναι πιο μικρές και με ιδιαίτερα συμπυκνωμένα αρώματα και γεύσεις.
Στις φράουλες υπάρχουν πολλές ποικιλίες, οι δικές μας εδώ είναι πιο "βιομηχανικές".
Οι συγκεκριμένες είναι αμαρτωλής προέλευσης από την Ηλεία και ουδεμία σχέση έχουν σε γεύση και άρωμα με τις δικές σας.

Απορώ όμως, εδώ έχουμε κάνει εισαγωγές ελαιολάδου από την Γερμανία, οι φράουλες σας πως μας ξέφυγαν;

υ.γ.: 15 ευρώ το κιλό; κι ύστερα εγώ είμαι ο εστέτ; που να πάω να κρυφτώ;

scarlett είπε...

:))))...εισαγωγες ελαιολαδου!

οι εδώ φραουλες- δε γνωριζω την ποικιλια τους- ειναι εντελως φυσιολογικες σε μεγεθος και σχημα. καμια σχεση με τις μικρες κερκυραικες.

παλια ειχα διαβασει ενα αρθρο που ελεγε πως οι φραουλες του Βορρα (μιλαμε παντα για Γερμανια)ειναι πιο νοστιμες απο αυτες του νοτου, λογω τις μεγαλης ηλιοφανειας.

δεν ξερω αν ειναι αυτη η αιτία ή το χωμα, απλα ξαναεφαγα φραουλες που μου θυμισαν αλλες εποχες.

Τζων Μπόης είπε...

...είναι τόσο νόστιμες που τις βάζετε ακόμα και στο μαγειρεμένο μοσχαράκι!

χαχα

scarlett είπε...

σε πολυ gourmet εστιατορια πας εσυ :)

Τζων Μπόης είπε...

Αμάρτησα για την καλοπέρασή μου :)))

Jolly Roger είπε...

Ελεος πια με τους 2 σας. Φραουλες (λαχταριστες) ο πρωτος, σαλατα (με μανιταρια) η δευτερη, μου εφυγαν τα σαλια καθως σας διαβαζω.
Θα μου χαλασετε το πληκτρολογιο ;-)

Παω τωρα να φαω μερικα πλευρωτους στην σχαρα - με λαδολεμονο και ριγανη.
Αν μπορεσω, θα φερω και φωτο - ετσι για να σας ρουμπωσω ;-)

Τζων Μπόης είπε...

Το λάδι από που είναι;

Στο λαδολέμονο για τα πλευρώτους εγώ βάζω και λίγη μουστάρδα Ντιζόν.

Μουστάρδα και πλευρώτους δεν διαθέτω (ακόμα), αλλά λάδι, λεμόνι και ρίγανη έχω προσωπικής παραγωγής!

Κοπιάστε :)