Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Είναι κεφάτοι, γυρίζουν από το Süderlügum



Διαβάζω συχνά τον ξένο τύπο.
Είναι πράγματα που καταλαβαίνω, μερικά που δεν καταλαβαίνω και κάποια άλλα που «καταλαβαίνω», ή που δεν «καταλαβαίνω», πάντως σε κάθε περίπτωση κάποιο νόημα βγάζω.
Κάνοντας μια «βόλτα» στον ξένο ηλεκτρονικό τύπο για να διαβάσω για τις ελληνικές εκλογές, για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, πέφτω πάνω στην είδηση που μου δημιούργησε την μεγαλύτερη εντύπωση.
Στην πόλη Süderlügum, στα σύνορα της Γερμανίας με τη Δανία, ένα super market προκειμένου να προσελκύσει πελατεία, είπε στους καταναλωτές:
Ελάτε όπως σας γέννησε η μανούλα σας, πετάξτε οτιδήποτε περιττό έχετε πάνω σας και ειδικά την συστολή σας και οι εκατό πρώτοι ψωνίστε ότι θέλετε, φτάνει το κόστος των αγορών να μην ξεπερναέι τα 270 ευρώ.
Τι να κάνουν κι αυτοί; Μπορεί η κρίση να μην έχει φτάσει ακόμα στα σύνορα της Γερμανίας με τη Δανία, μπορεί τη γύμνια πολλοί να κατηγόρησαν, το τζάμπα όμως ουδείς!
Η προσέλκυση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Αφού έβγαλαν από πάνω τους οτιδήποτε περιττό, βέβαια δεν νομίζω να τους βάραινε κάτι ιδιαίτερα εδώ που τα λέμε κι έτσι άντρες και γυναίκες με αδαμιαία περιβολή κατανάλωναν και μάλιστα με τις κάμερες να τους καταγράφουν χωρίς ίχνος αιδούς.
Το ερώτημα που μου δημιουργήθηκε αυτομάτως δεν είναι εάν εμείς στην Ελλάδα θα τα βγάζαμε όλα για να ψωνίσουμε τζάμπα, αλλά κατά πόσο το όριο των 270 ευρώ είναι αρκετό για μια μερίδα ανθρώπων να αισθανθούν άνετα ώστε να τα πετάξουν όλα.
Τελικά ποιά είναι η τιμή της γύμνιας μας;
Με πόσα χρήματα είμαστε διατεθειμένοι να τα ξεπουλήσουμε όλα; 

Η φρουτοσαλάτα κόστισε 4,50 ευρώ.
Μετά πήγα στο super market, ντυμμένος, δεν βρήκα προσφορές.

14 σχόλια:

scarlett είπε...

Ειδες τι παθαινεις, αμα διαβαζεις ξενο τυπο ; ;-)

Πάντως στην Ελλαδα δε νομιζω να ειχε επιτυχια μια αναλογη προσκληση-προκληση, ειδικα στην επαρχια (μια που σε επαρχια συμβαινει και το περιστατικο που αναφερεις).
Άλλες νοοτροπιες, αλλες κουλτουρες. Όταν η γυμνια δεν αντιμετωπιζεται σαν κατι τρομερα ιδιαιτερο (οπως εχω παρατηρησει εδω στον Βορρα), δεν ειναι τοσο παραξενες αυτες οι συμπεριφορες. Και δεν ειναι μονο η γυμνια ξερεις , Τζων Μποη, ειναι η πολυ μικροτερη εως ανυπαρκτη ασκηση κριτικης-κουτσομπολιου όταν ο αλλος συμμετεχει σε ενα τετοιο χαπενινγκ. Για τολμα στην Ελλαδα...και έλα να μου πεις πώς θα σε βλεπουν την επομενη οι γυρω σου :)

Η αναφορα στην τιμη της φρουτοσαλατας πολυ σωστη κινηση, νομιζω πως απο εδω και περα καλα θα κανουμε να αναφερουμε παντα ποσο κανει κατι που αγοραζουμε κλπ.
Να ξερουμε πού παμε...
:)

Καλή σου μερα, Τζων Μποη και καλά (για ολους μας) αποτελεσματα

Τζων Μπόης είπε...

Γειά σου Scarlett,

Δεν μένω στη γύμνια.
Ο βαθμός πουριτανισμού από κοινωνία σε κοινωνία διαφέρει, όπως κι από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Όταν κάποτε είπα στο περιβάλλον μου ότι πολλές φορές έχω κάνει γυμνισμό σε παραλία και μάλιστα δεν το βρίσκω διόλου κακό ή ανάρμοστο με κοιτούσαν λες είχα εκπορνευτεί.
Το ερώτημά μου εδώ είναι η τιμή των 270 ευρώ και ποιό είναι το όριο κάτω από το οποίο κάποιος δεν θα έκανε μια ανάλογη κίνηση.
Προσωπικά κοστολογώ τον εαυτό μου σε πολύ υψηλότερη τιμή :)
Τώρα όσον αφορά το κουτσομπολιό, ξέρεις και ξέρω ότι στην επαρχία πολλά γίνονται, λίγα ομολογούνται και ακόμα πιο πολλά κουτσομπολεύονται :)

Καλά αποτελέσματα;
Χμμμ, ναι, καλά θα είναι, αλλά δεν ξέρω για ποιούς ;)

scarlett είπε...

Μα οταν δεν ειναι η γυμνια θεμα, Τζων Μποη, τοτε το οριο των 270 ευρω, ειναι και πολυ υψηλο.
Οι συγκεκριμενοι ανθρωποι θα κανανε τα ψωνια τους γυμνοι και για πολυ λιγοτερα κατα τη γνωμη μου, απλα επειδη η γυμνια τους ειναι μια φυσιολογικη κατασταση.
Γιατι να μην εκμεταλλευτουν λοιπον ενα δωρακι που τους δινεται ;

Αντιθετα οσα και να σου δωσουν αν θεωρεις τη γυμνια σου κατι για το οποιο πρεπει να ντρεπεσαι ή που θα σου δημιουργησει προβληματα στην κοινωνια που ζεις, δεν θα ειναι αρκετα.

Φυσικα και συμφωνουμε στα περι πουριτανισμου

thinks είπε...

Ω, τι θέμα! Και δεν θα σας πω τι φοράω καθώς γράφω το σχόλιό μου!

Στην περίπτωσή μου το δέλεαρ δεν ήταν 270 Ευρώ αλλά η επαγγελματική σχέση "εντυπώσεων" με έναν συνομήλικο αρσενικό πελάτη που με προσκάλεσε να κάνω γυμνός σάουνα μαζί του και με άλλον έναν άνδρα που μόλις είχα γνωρίσει, καθώς οι σύζυγοι τους στρώναν τραπέζι και ετοιμάζαν το δείπνο για το οποίο είχα πάει. Τέτοιες στιγμές, με έκφραση παίκτη πόκερ, αντιδράς ακαριαία. Θαύμα, είπα, καθώς άρχισα να γδύνομαι με αδιάφορη έκφραση σαν να είχα κάνει ντους γυμνός με τον Τσίπρα 100 φορές! Και ήμουνα ο τελευταίος που βγήκε στο τέλος και άντεξα και την ψηλότερη θερμοκρασία.

Το ηθικό δίδαγμα; Φυσικά κάθε δευτερόλεπτο τα ραντάρ ήταν στο φουλ, όλο το επιτελείο του υπουργείου αμύνης στον εγκέφαλό μου με φρενίτιδα σκανάριζε ποιός κοιτάει ποιόν που που κοιτάω εγώ που δεν πρέπει να κοιτάω, τι γίνεται δια μέσω των γραμμών, υπάρχει απρεπής δραστηριότης οποιουδήποτε οργάνου κάποιου των συν-σαουνούντων; Και τελικά το πόρισμα ήταν απλό: Οι άλλοι δύο ήταν σαν να είχαμε βγει βόλτα στον κήπο, σαν να έκαναν το φυσικότερο πράγμα στον κόσμο, σε στυλ του αν τους ρωτούσε κανείς αν τους ενδιαφέρει που κάθονται γυμνοί θα κοιτούσαν με απορία χωρίς να καταλαβαίνουν τι σημασία έχει... άρα, κατέληξα, το "επισόδιο" της εκτός κάθε λογικής και ήθους στιγμής βρισκόταν στον εγκέφαλό μου και τα ένστικτά μου -προκαταλήψεις ηθικής που απλά ήταν άνευ σχέσης στο παρών περιβάλλον.

Και μου θύμισε την πρώτη φορά που έφαγα κινέζικο φαγητό στα νιάτα μου, σκεφτόμενος πως, ότι πράμα και να είναι τούτο, αν δεν σκοτώνει ένα δισεκατομμύριο Κινέζους δεν θα σκοτώσει κι εμένα...

Όσο για το ντους με τον Τσίπρα, ξαναρώτα με αύριο!

Τζων Μπόης είπε...

Πάντως αν πρόσεξες τις φωτογραφίες πιο πολύ αναψυκτικά και μπύρες κατανάλωναν. Ενδιαφέρον θα είχε να τους έβλεπες να αγοράζουν πάνες, τυρί, γάλα, άζαξ για τα τζάμια και άλλα παρόμοια :)),βέβαια και αυτά θα τα αγόρασαν, αλλά η χαρά της δωρεάν μπύρας επισκίασε τα πάντα :)

Πάντως για να κάνει αυτή η "μη είδηση" τo γύρο του κόσμου, καθώς την διάβασα και στην corriere della sera, καθώς και σε άλλα sites και μάλιστα γερμανικά, τότε αυτό σημαίνει ότι το θέμα της γύμνιας δεν περνά και τόσο επιδερμικά και απαρατήρητα σε αυτούς τους λαούς, όσο φανταζόμαστε.
Για την Ελλάδα, το γυμνό δεν αποτελεί πια ένα τόσο ταμπού θέμα.

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη καλησπέρα,

Αν δεν σκεφτόμουν το πλήκτρο abuse, θα έγραφα πολλά και ενδιαφέροντα σε σχέση με αυτά που λες :)...αυτά κάποια στιγμή από κοντά για να γελάσουμε :))
Εσένα, όλα αυτά ήταν στο μυαλό σου, για φαντάσου όμως να βρεθείς σε ανάλογη περίσταση και στο μυαλό κάποιων άλλων να υπάρχουν κάποια άλλα...θέματα. Φαντάσου να είσαι εντελώς αφηρημένος και στην κοσμάρα σου, όπως είμαι συνήθως κι εκεί που κάθεσαι και απολαμβάνεις τη χαλάρωση της σάουνας, κάποιοι άλλοι στα ξαφνικά να βρεθούν ενώπιόν σου, σε κατάσταση...υπερέντασης :))
Εκεί σε θέλω!!!
Φυσικά κι όλα είναι στο μυαλό μας, αλλά εξαρτώνται και απο τις προσλαμβάνουσες που έχουμε από το οικογενειακό και κοινωνικό μας περιβάλλον.
Το θέμα είναι να είσαι χαλαρός και κάθε τι που κάνεις να είναι, όπως λες κι εσύ, σαν να πηγαίνεις μια βόλτα στον κήπο, προσωπικά το έχω κάνει σαν να πηγαίνω βόλτα στην παραλία και ειδικά σε μια πολύ αγαπημένη στην Λευκάδα, αλλά δεν το μαρτυρώ γιατί θα μου μαζευτείτε και ντρέπομαι...χαχαχαα!

Άνευ Χαρτοφυλακίου είπε...

:)))))

Αν ήξεραν οι άνθρωποι τι λέει το στόμα σου ώρες ώρες και τον τρόπο που τα περιγράφεις, δεν θα τους έμενε έντερο από τα γέλια...χαχαχαχαα!!!

Φαντάζομαι τι γειτόνισσες να τσουρομαδιούνται γυμνές στο s/m για το τελευταίο μπουκάλι γάλα (σενάριο δραχμής), στο σενάριο ευρώ, θα συνεχίσουν να πηγαίνουν με το burberry!

Τζων Μπόης είπε...

Άνευ Χ. καλησπέρα,

Χαχα!

Φυσικά με τo burberry, αλλά στο καρότσι private labels προϊόντα.

Λες αύριο να πάνε να γεμίσουν τα ντουλάπια με μακαρόνια και ζάχαρη, όπως με τα γεγονότα της Κύπρου;

Να το ζήσω κι αυτό Θεέ μου!!!!

thinks είπε...

Αγαπητέ μου Τζων Μπόη, το φέρυ Ανκόνα-Πάτρα περνάει δίπλα από την Λευκάδα! Στο επόμενο ταξίδι δεν θα ξεχάσω τα κιάλια μου!

Τζων Μπόης είπε...

χαχαχα!!!

ok τότε, μαζεύω την πετσέτα μου και φεύγω...έχω άλλη εναλλακτική στο Αιγαίο, από εκεί περνούν μόνο οι γλάροι, άντε και κανένα σκυλόψαρο :))

thinks είπε...

Σου έχω πει ότι κάνω και scuba diving έξω από την Μύκονο; Όχι για πολλά χρόνια δηλαδή, αλλά το option υπάρχει!

Τζων Μπόης είπε...

Eστέτ είμαι ο άνθρωπος δεν είμαι celebrity να πηγαίνω στη Μύκονο!

Έτσι είναι Δημήτρη, άλλοι scuba κι άλλοι σκούπα!

thinks είπε...

Μπα... καλέ μου Τζων... ήταν τότε που με πληρώνανε να γυρίζω την Ελλάδα με την φωτογραφική μηχανή για τον τουρισμό κι ήταν όλα τζάμπα για να τα φωτογραφίζω...Τώρα συγγνώμη αλλά πάω να βοηθήσω την Μαργαρίτα στο περιβόλι νά'χουμε καμιά ντομάτα και κανα κολοκυθάκι να φάμε...

Κάποτε πάντως θύμισέ μου να σου πω για τότε που φωτογράφιζα με τον τηλεφακό ένα ηλιοβασίλεμα και μου συστήθηκε ο σύζυγος της Σκωτσέζας που ήτανε τσιτσίδι κάτω από το ηλιοβασίλεμα και δεν την είχα δει!

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη και ΄γω πάω να σώσω τη χώρα μου πριν κλείσουν οι κάλπες.

Καλού κακού στείλε καμιά ντομάτα από εδώ...με ευρώ ή με δραχμή, οι ντομάτες πάντα χρήσιμες είναι, είτε για να τις φας, είτε για να τις πετάξεις...