Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

25,4%


 
...σημαδεύουνε το μέλλον, πετυχαίνουν το παρόν και μας στρίμωξαν σε ατέλειωτο κρυφτό...
 
Κάθε φορά που θα "αποχαιρετώ" έναν συνάδελφο, κάθε φορά που θα ακούω για κάποιον φίλο, κάθε φορά που θα μαθαίνω για κάποιον συγγενή, κάθε φορά που θα τους νιώθω να επιστρέφουν στο σπίτι με χέρια αδειανά και κατεβασμένο το κεφάλι...
...κάθε φορά που θα με σώζουν, κάθε φορά που θα πανυγηρίζουν, εγώ θα διαμελίζομαι και θα ματώνω όλο και πιο πολύ και μετά θα ξανακολάω τα κομμάτια μου για να συνεχίσω, με εκείνον τον κόμπο στο λαιμό, μέχρι να έρθει κι η ώρα η δική μου...
 

10 σχόλια:

scarlett είπε...

Ενας στους τεσσερις. Ασχημα ειναι ;
....
Δεν ξερω Τζων Μποη....δεν ξερω, αν αυτοι που κανουν τους σπουδαιους μεσα στη Βουλη ξερουν οτι μιλανε για ανθρωπους και οχι για νουμερα

Τζων Μπόης είπε...

Scareltt, αυτή είναι η κατεγραμμένη ανεργία, φυσικά δεν περιλαμβάνει τους αυτοαπασχολούμενους. Επίσης, στην κατεγραμμένη ανεργία δεν περιλαμβάνονται όσοι πληρώνονται όποτε επιθυμεί ο εργοδότης (ξέρω περιπτώσεις απλήρωτων για 6-7 μήνες, με κάτι έναντι που και που) και επίσης όσους αμοίβονται με ψίχουλα.
Η κατάσταση είναι απελπιστική στην αγορά εργασίας και θα γίνει ακόμα χειρότερη.
Η χώρα όμως θα σωθεί, αυτό είναι σίγουρο, αν μοιάζει με χώρα της υποσαχάριας ζώνης σε λίγα χρόνια αυτό είναι μια παράμετρος που δεν σχετίζεται με τη σωτηρία.
Πως ζούν πολλοί;
"Μαύρα", με βοήθεια από το σπίτι κι επίσης αναγκαστική συγακτοίκηση πολλών στον ίδιο σπίτι, ούτε λόγος ένας νέος άνθρωπος να σκεφτεί να κάνει οικογένεια. Έτσι λοιπόν μερικοί τα έχουν γράψει...ξέρεις που και πίνουν φραπέ στις πλατείες.
Όσο για εκείνους μέσα στη Βουλή, είναι αδύνατον να σκεφτούν τα αυτονόητα αφού δεν έχουν εργαστεί στη ζωή τους και δεν ξέρουν τι σημαίνει βιοπάλη. Άλλωστε δεν είναι εκεί μέσα για σώσουν εσένα και εμενα, αλλά την πάρτη τους.

thinks είπε...

Το 25,4 δεν σημαίνει τίποτα όπως εξηγείς, Τζων Μπόη. Η πραγματική ανεργία συν έλλειψη εσόδων γενικά είναι σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα και πηγαίνει για πολύ χειρότερα. Μόλις τελείωσαν οι εκλογές και βγήκε ο Ομπάμα, η Ευρώπη δεν χρειάζεται να κάνει άλλο ρελαντί περιμένοντας. Μπορεί κάλλιστα να εκραγεί και να πει "αμ τα τρώγατε, αμ λέγατε ψέματα, αμ δεν απολύσατε κανένα, αμ δεν μηχανογραφήσατε τίποτα, αμ δεν ιδιωτικοποιήσατε τίποτα, αμ δεν μπορείτε ούτε φόρους να εισπράξετε, αμ απεργείτε συνεχώς, αμ μας βρίζετε κι από πάνω, τώρα τι βάση και εμπιστοσύνη θέλετε να δώσουμε σε μια ψηφοφορία όπου μόνο μαχαίρια δεν βγήκανε;" Δυστυχώς οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν απλά εν αναμονή των εκλογών στις ΗΠΑ. Τώρα θα δούμε που θα πάμε, και σύντομα.

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη καλημέρα,

Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες. Κρατάω πάντως μια μικρή επιφύλαξη σχετικά με το κατά πόσο οι αναποφασιστικότητα στην Ευρώπη οφείλεται στισ πολιτικές εξελίξεις στισ ΗΠΑ και στο εάν ο ψηφοφόρος στο Αϊντάχο ή στο Νορθ Καρολάινα θα ψήφιζαν τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Νομίζω ότι το ζήτημα ιδίως σε αυτές τις αμερικανικές εκλογές τέθηκε επί τι βάση των εσωτερικών αμερικανικών ζητημάτων, καθώς η εξωτερική πολιτική της χώρας αυτής είναι εν πολλοίς δεδομένη.
Επίσης, δεν μπορώ να αντιληφθώ τον συσχετισμό μεταξύ αμερικανικών εκλογών και αναποτελεσματικότητας του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, δεν μπορώ να φανταστώ τον έλληνα συνδικαλιστή, τον έλληνα υπάλληλο της Βουλής, να ενδιαφέρεται για την πολιτική κατάσταση παγκοσμίως.

thinks είπε...

Καλή σου μέρα Τζων!

Τους Αμερικανούς ποσώς τους ενδιαφέρει, ή καταλαβαίνουν, την Ευρώπη. Και ποσώς ενδιαφέρει τον Έλληνα η παγκόσμια κατάσταση. Πράγματι.

Πάντως, είτε το καταλαβαίνουν και οι μεν και οι δε είτε όχι, ο Ομπάμα πίεζε και θα πιέζει για λύσεις που να συμπεριλαμβάνουν τα κατώτερα στρώματα που υποφέρουν περισσότερο. Ο Ρόμνι θα είχε κάνει με την Μέρκελ κάτι σαν Ρεγκαν-Θατσερ του 21ου αιώνα. Εγώ στοιχηματίζω ότι η Μέρκελ έκλαψε μαύρο δάκρυ όταν δεν βγήκε ο Ρόμνι. Το ήλπιζε να βγει, γι αυτό είχε αρχίσει να φτιασιδώνεται λέγοντας ωραία πράγματα, περιμένοντας τον καινούργιο της φίλο. Ο Ολάντ από την άλλη μεριά έβαζε συνέχεια το φρένο μη και γλινει τίποτα στο οποίο θα αντιδρούσαν οιΑμερικανικές αγορές.

Η Ευρώπη θα μπορούσε να επηρεάσει τις Αμερικανικές εκλογές με το να αντιδράσουν οι Αμερικανικές αγορές σε κάτι σημαντικό που έγινε στην Ευρώπη, και να περάσουν το εφέ της αντίδρασης τους άμεσα στην καθημερινή οικονομία των ΗΠΑ για την οποία νοιάζεται πάρα πολύ ο Αμερικανός και της βόρειας Ντακότα, και του Οχάιο! Οποιοδήποτε τέτοιο πράγμα θα είχε βγάλει τον Ρόμνι, πιθανότατα. Οι Αμερικανοί δεν ψήφισαν τον Ομπάμα επί της οικονομίας.

Τζων Μπόης είπε...

Δεν έχω ιδιαίτερη άποψη για τις αμερικανικές εκλογές και τι ακριβώς επιδίωκε ο κάθε υποψήφιος. Το αν κάποιος επιθυμεί να πιέσει για οικονομικές ελαφρύνσεις των ασθενέστερων στρωμάτων είναι εντελώς αδιάφορο για κάποιον εκτός ΗΠΑ, καθώς ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί το απότελεσμα των αμερικανικών εκλογών υπό το πρίσμα της εξωτερικής πολιτικής που θα εφαρμόσουν, η οποία όμως πιστεύω ότι είναι σταθερή εν πολλοίς.
Οι Ευρωπαίοι δικαίως κατηγορούν την Ελλάδα για έλλειψη βούλησης, όμως και οι ίδιοι πάσχουν πό την ίδια ασθένεια. Το θέμα με την Ευρώπη είναι ότι αυτή μοιάζει να λειτουργεί όταν όλα φαίνονται δομημένα και τακτοποιημένα, όταν ο συρμός βγαίνει από τη ράγα, τότε δεν είναι σε θέση να τον επαναφέρουν κι απλά κοιτούν ο ένας τον άλλον αμήχανα.
Δεν νομίζω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο τοξική ώστε να τους έχει αποσυντονίσει, ούτε ότι περίμεναν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
Στην Ελλάδα πάλι όταν κι ο τελευταίος ιδιωτικός υπάλληλος περάσει στην ανεργία, τότε θα αποφασίσουν να κάνουν κάτι με το Δημόσιο και τις σπατάλες του, κι όχι για κανέναν άλλο λόγο φυσικά, αλλά για να πληρωθεί η πελατεία!

thinks είπε...

Συμφωνώ σε όλα όσα έγραψες, με τις εξής δύο διορθώσεις ότι εννοούσα πως "ο Ομπάμα πίεζε και θα πιέζει (την Μέρκελ) για λύσεις που να συμπεριλαμβάνουν τα κατώτερα στρώματα που υποφέρουν περισσότερο (στην Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία)", και επίσης, τα περί επιρροής των Αμερικανικών εκλογών από τυχόν κακά συμβάντα στην Ευρώπη τα έλεγαν στην Αμερική, εσωτερικά, σε επίπεδα κομμάτων και Γουώλ Στρητ, και συμφωνώ μαζί τους.

Την επομένη των εκλογών η Μέρκελ έπαθε υστερία λέγοντας αυτά τα "Δεν είναι δυνατόν" κλπ. :-)

Τζων Μπόης είπε...

Παραδόξως, δεν μου είναι αντιπαθής η Μέρκελ :)
Έχω κι εγώ μια αρσενική Μέρκελ μέσα μου, η οποία (μην κοιτάς από εδώ που γράφω) είναι απείρως χειρότερη :))

thinks είπε...

Χμμμ (σκέφτεται...) μου άρεσε και εκτιμούσα πολύ την Θάτσερ... και τον Ρέγκαν... την Μέρκελ δεν την πάω σαν άνθρωπο, γενικά, όχι σαν ιδέες... μάλιστα αυτά που είπε εχθές ήταν απόλυτα σωστά. Απλά περίμενε τις εκλογές να τελειώσουν για να τα πει :-) οπότε δεν βλέπω να έχω πρόβλημα με την αρσενική σου Μέρκελ, αγαπητέ :-))))

Τζων Μπόης είπε...

...και πριν τις εκλογές έλεγε και μετά τις εκλογές λέει, μη νοιάζεσαι, έχει καλό και πλούσιο ρεπερτόριο :)
Πάντως η αρσενική μου Μέρκελ, σας ευχαριστεί για την ευαρέσκεια και ανταποδίδει εγκάρδια :)