Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Rise & fall




Τον τελευταίο καιρό είναι λες κι έχω μπει στην πρέσα.
Όσο πιο πολύ «τραβάω», τόσο πιο πολύ φορτώνομαι, δεν είναι επιλογή μου, είναι απλά έτσι...
Πάντα «τραβούσα» σαν ντοπαρισμένο άλογο κούρσας, μπροστά εγώ, πίσω οι άλλοι.
Τι κατάλαβα...
Η παραγωγικότητά μου εκτοξεύτηκε ακόμα περισσότερο σε αυτή την ηλικία κι όχι για να πάω τη ζωή μου ένα βήμα μπροστά - αυτή έχει μπει εδώ και καιρό στον αυτόματο, δεν ελέγχω πλέον το πηδάλιο - αλλά απλά για να περισώσω όσα περισσότερα μπορώ, κι όμως ξέρω ότι αυτή τη μάχη θα την χάσω αργά ή γρήγορα...το ερώτημα είναι το πότε.
Που πάει τελικά αυτός ο κόπος, που χάνεται...
Πόσα πολλά γίνονται γύρω μου που δεν τα βλέπω, δεν προλαβαίνω να τα δω, ίσως όμως ακόμα κι αυτό να είναι μια κάποια ωφέλεια, γύρω μου καταρρέει ένας κόσμος σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, τι να δω....είχα μάθει να βλέπω ανοικοδόμηση και τώρα βλέπω κατεδάφιση...καλύτερα με το βλέμμα αλλού...

Προχτές έτυχε να μιλήσω με κάποιον στην ηλικία μου, μου έλεγε ότι συμπλήρωσε τα χρόνια υπηρεσίας του - είναι στρατιωτικός - και είναι καιρός πλέον να συνταξιοδοτηθεί γιατί κουράστηκε! Σε αυτή την ηλικία!
Πέρα από την παραγωγικότητά μου που έχει χτυπήσει κόκκινο, η υπομονή, η στωικότητα και η ψυχραιμία μου έχουν εκτοξευθεί κι αυτές σε επίπεδα πρωτόγνωρα, ακόμα και για μένα!

Νιώθω να πέφτω και να ανεβαίνω, να χάνομαι στα βάθη και μετά να εκτοξεύομαι ξανά στα ύψη λες και έχω πάρει αναβολικά, παίζω με τις αντοχές μου και βλέπω ότι έχω ακόμα πολλές...δίνω μία και πηγαίνω πιο ψηλά, πιο μακριά, πιο δυνατά, όχι γιατί είναι επιλογή μου, αλλά γιατί απλά είναι έτσι...
Τελικά όσο μεγαλώνω τόσο με μαθαίνω, εντυπωσιάζομαι που με εντυπωσιάζω, αλλά όμως δεν εκπλήσσομαι που τελικά έπαψα να με εκπλήσσω...

4 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Καλημερα,
ισως φανει εξυπναδιστικο αλλά πιστευω οτι προκειται για σημαντικη λεπτομερεια (και γραφεται - οπως ολα - με καλοπροαιρετη διαθεση).

Ο αυτοματος πιλοτος αγαπητε, ειναι ενα μηχανημα το οποιο μπορουμε να βαλουμε στην ακρη οποιαδηποτε στιγμη το θελησουμε. Αλλωστε αυτη ειναι η δουλεια του. Οταν θελουμε, κραταμε εμεις το τιμονι, οταν βαριομαστε η οταν εχουμε κατι καλυτερο να κανουμε, το αναθετουμε στον αυτοματο.

Δεν ξερω αν οντως εχεις παραδωσει το τιμονι της ζωης σου. Αν ναι, παντως οχι στον αυτοματο πιλοτο.

Οσο για την παραγωγικοτητα σου, δεν με εκπλησσει ;-) Αλλωστε σε επιβεβαιωνουν ολοι οι ειδικοι περι τα εργασιακα.
Στις πιο μικρες ηλικιες απο την δικη σου, εισαι ακομα πολυ απειρος, πολυ χαμηλα στην ιεραρχια για να φτιαξεις κατι .
Στις πιο μεγαλες ηλικιες, εισαι πολυ κουρασμενος και πολυ settled (συγνωμη, δεν ξερω την ελληνικη λεξη) για να δημιουργησεις.

Η δικη σου ηλικια ειναι η πιο δημιουργικη, η πιο παραγωγικη.

Σου ευχομαι λοιπον να απολαυσεις την τωρινη σου δημιουργικοτητα οσο περισσοτερο γινεται. Παντα δυνατος, εφευρετικος και παραγωγικος.

ΥΓ Μονο αυτο με τον αυτοματο πιλοτο να το προσεξεις λιγακι ;-)

Τζων Μπόης είπε...

Γειά σου Κάπταιν!
Καταρχήν, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου...μακάρι.

Σωστά τα λες...ο αυτόματος είναι για να ξεκουραζόμαστε, αλλά εδώ ομιλείς με έναν Αιγόκερο, κι όπως κι εσύ ενδεχομένως θα ξέρεις από άλλη περίπτωση, ο έλεγχος είναι, ή θέλουμε να είναι πάντα στα δικά μας χέρια κι όταν τον χάνουμε μας πιάνουν τα διαόλια μας :))

Όσο για την παραγωγικότητα που λες, η οποία στην δική μου ηλικία είναι στο απώγειό της, θα σου ανταπαντήσω ότι εγώ είμαι ολίγον τεμπελάκος και μου αρέσει "να κάαααααθομαι", που έλεγε κι ο Μίμης Φωτόπουλος, αλλά ας όψεται που είμαι και ανασφαλής, φιλόδοξος, πείσμων, αλλά και πτωχός πλην τίμιος, έχω και χαράτσια να πληρώσω ο δύσμοιρος (χάλια δηλαδή!) και τα δίνω όλα στην αρένα πριν με φάνε τα λιοντάρια :)
Άλλωστε έχω κι άλλη επιλογή στην Ελλάδα του 2013;

Όσο για την ιεραρχία που λες...εδώ με έκανες και γέλασα ειλικρινά...μέχρι τα σαράντα μου στόχος ήταν η άνοδος, μετά από εκείνη την ηλικία που πήρα ανάποδες, προτιμώ απλά να περνώ απαρατήρητος, αν γίνεται και αόρατος ακόμα καλύτερα, αλλά γίνεται με αυτό το κορμί; :))))
Άντε να την κάνω, μετά τον υποτιμημένο μισθό μου τρέχω γυμναστήριο να περισσώσω και το κορμί μου!
Τι τραβάω στα γεράματα κι εγώ :))

scalidi είπε...

Γκουρού θα γίνουμε, σου λέω. Γκουρού.

Τζων Μπόης είπε...

Γκουρού, η γκουρούνια?