Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Water is free!



Όχι! Δεν ξεδιψάω με μπύρα, ούτε με αναψυκτικά, ούτε και με ισοτονικά ποτά, μα ούτε καν και με νερό με φυσαλλίδες, δεν θέλω μπουρμπουλήθρες στο νερό μου.
Ξεδιψάω μόνο με φυσικό, κρύο νερό από την κανάτα.
Δεν θέλω να το ζητάω, δεν θέλω να λέω ότι διψάω, δεν θέλω να το παραγγέλνω, ούτε καν θέλω και να το πληρώνω αν γίνεται, θέλω να εννοείται ότι διψάω, θέλω να είναι αυτονόητο ότι χρειάζομαι νερό, ότι είμαι ζωντανός οργανισμός και ότι χρειάζομαι δροσερό νεράκι για να ξεδιψάσω, και χρειάζομαι πολύ νερό για να ξεδιψάσω, όχι τσιγγουνιές στο νερό, όχι μπύρα, ούτε ντοματόζουμο, ούτε πορτοκαλάδα, ούτε λεμονάδα, ούτε διάφορα πολύχρωμα υγρά με ζάχαρη, χρειάζομαι νερό, απλό, φυσικό νερό.
Λατρεύω την Ελλάδα γιατί σε αυτόν τον τόπο πίνουμε νερό και το απολαμβάνουμε.
Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να διψάς και να πίνεις νερό!
Νομίζω ότι θα ηγηθώ μιας πανευρωπαϊκής καμπάνιας με σύνθημα, "Water is free", στην ανάγκη τους το τραγουδάω κιόλας!

7 σχόλια:

fish eye είπε...

το νερο ηταν ελευθερο john boy οταν το ρουφουσαμε κατ ευθειαν απο τις βρυσες τοτε που ακομη ηταν καθαρο

σημερα, με τα μυριαδες εμφιαλωμενα στο σπιτι μας μαλλον το πληρωνουμε ακριβα

:)

δεν βλεπεις γιουροβιζιον εσυ;)

thinks είπε...

Το δροσερότερο και ωραιότερο νερό που με ξεδίψασε ποτέ έβγαινε από τις πέτρες σε μια πηγή στα 1300 μέτρα που την λέγαν "Πέντε Βρύσες," 40 λεπτά περπάτημα στο μονοπάτι από την Φτέρη πάνω από το Αίγιο. Είχε κι ένα τσομπάνη εκεί μόνιμα που κρέμαγε στα έλατα γιαούρτι σε σακούλες να στραγγίσει. Περπάταγα 40 λεπτά να πιω νερό.

Μετά ο τσομπάνης αποφάσισε να εκμοντερνιστεί, έμπηξε έναν υδραυλικό σωλήνα στην πηγή, το νερό βαθιά άλλαξε ροή και η πηγή στέρεψε. Πιστεύω ότι η ονομασία άλλαξε σε "Πέντε Δάχτυλα" (τεντωμένα). Καμιά δεκαπενταριά χρόνια αργότερα ένας τηνέητζερ ήθελε να δει τα πυροσβεστικά να ρίχουνε νερό, και όλη η Φτέρη κάηκε.

Τώρα στο νερό μου προσθέτω πάντα καραμελόχρωμα, ανθρακικό και πάγο.

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Στέλλα,

Δηλαδή τι θες να πεις, ότι τα εμφιαλωμένα είναι όλα καθαρά;
Δεν έχεις δει τα μπουκάλια πως τα στιβάζουν μέσα στον ήλιο στα νησιά;

Το νερό ούτε καθαρό είναι και δυστυχώς ούτε και δωρεάν, σε λίγα χρόνια θα σκοτωνόμαστε για μια σταγόνα του.

Όχι, δεν είδα, σπάνια παρακολουθώ τηλεόραση και χτες είχα καλύτερα πράγματα να κάνω...

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Δημήτρη,

Θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια που σε κάποιο χωριό πίναμε νερό από το πηγάδι, το έχω ζήσει, ο παππούς μου είχε μια μεγάλη πηγάδα στο κτήμα του, ρίχναμε μέσα τον κουβά και πίναμε δροσερό νερό.
Απλά εδώ αναφέρω την συνήθεια που υπάρχει σε πολλές ευρωπαίκές χώρες (ακόμα και στην μεσογειακή Ιταλία) να μη σου φέρνουν λίγο νεράκι με το γλυκό, το φαγητό σου ή τον καφέ σου, αν τυχόν και ζητήσεις θα σου φέρουν σε ένα μικρό ποτήρι, αλλιώς το πληρώνεις και εντελώς περιέργως νερό είναι συνήθως εκείνο με τις φυσαλλίδες, το οποίο μισώ.
Αυτή τη συνήθεια που έχουμε στην Ελλάδα να γεμίζουν το ποτήρι σου όπου πας, την απολαμβάνω, γιατί εγώ πίνω λίτρα νερό κάθε μέρα και στο εξωτερικό λέω το νερό νεράκι!

thinks είπε...

Α, Ναι! Κι εμένα μου τη δίνει που δεν φέρνουνε νερό με τίποτα και πρέπει να το παραγγείλεις και να το πληρώσεις. Και στην Ιταλία μάλιστα τα ποτήρια γενικά είναι δαχτυλήθρες για δείγμα! Και βάζουνε και λίγο-λίγο, μισό ποτήρι, μη κάνουμε και σπατάλες. Το κρύο νεράκι που έρχεται με όλα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα Ελληνική συνήθεια και δεν την αλλάζω με τίποτα :-)

Πάντως εγώ είμαι του Frizzante. Στην Βοστώνη για το σπίτι έπαιρνα πάντα San Pellegrino. Στην Ιταλία παίρνουμε ότι φτηνότερο έχει σε μπουκάλια του 1,5 :-)

scarlett είπε...

Σε καταλαβαινω απολυτα Τζων Μποη!

Δυστυχώς στην Ευρώπη οχι μονο δε θεωρειται αυτονοητο να σου φερουν μαζι με τον καφε, το γλυκο! το ο,τιδηποτε και λιγο νερο, αλλα σου το χρεωνουν συνηθως και πολυ ακριβοτερα απο ενα αναψυκτικο.
Αλλα και εξω απο καντινα να το παρεις το 2ευρω συνηθως δεν το γλιτωνεις ( μιλαμε για τα μικρα μπουκαλακια παντοτε!)

Πολυ φοβαμαι οτι οπως παμε στην Ελλαδα (και με την φαντασια που εχουν να κοστολογουν πια τα παντα)δεν θα αργησουν να θελησουν να επιβαλουν κι εδω τις πολιτικες των αλλων.

Γι' αυτο...ας χαρουμε τις συνηθειες του τοπου μας, οσο ακομη αυτες υπαρχουν

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη και Scarlett, απαντώ μαζί.

Το νερό έρχεται όντως σε διαχτυλήθρες. Δε το καταλαβαίνω, πως είναι δυνατόν να πάει κάτω ένα γλυκό, εάν δεν πιεις νερό, θα μου πεις το παραγγέλνεις και το πληρώνεις αφού συνήθως το νερό της βρύσης δεν πίνεται και πρέπει να πάρεις εμφιαλωμένο, το οποίο το χρεώνουν πανάκριβα και μάλιστα πιο ακριβά κι από την coca cola!
Τι να υποθέσω;

Στην Ιταλία κι αναφέρω αυτή τη χώρα γιατί είναι μεσογειακή, έχω καταλήξει ότι δεν πίνουν νερό ή έστω είναι οι άνθρωποι είναι αφυδατωμένοι.
Εγώ πίνω ακόμα και τον χειμώνα 3 περίπου λίτρα ημερησίως, αν ζούσα εκεί θα είχα τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα ή θα είχα αφυδατωθεί!
Frizzante με τίποτα, αδυνατώ, γούστα είναι αυτά.

Scarlett, αυτό που με ενοχλεί στην Ελλάδα είναι να κάθεσαι κάπου και πριν παραγγείλεις κάτι να σου σερβίρουν εμφιαλωμλενο νερό που σου το χρεώνουν κι αυτό υποχρεωτικά, χωρίς να έχεις δυνατότητα επιλογής μεταξύ νερού βρύσης και εμφιαλωμένου.
Χαίρομαι τα μέρη στα οποία αδειάζω το ποτήρι μου και αμέσως ξαναγεμίζει με νεράκι.