Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Όλα στο φως











...δύσκολο όμως στην Ελλάδα, τη χώρα που λούζεται από το φως
Αν ήταν όμως να κρατήσω κάτι από αυτή τη χώρα, θα ήταν ίσως μόνο αυτό, το φως.
Κατά τα άλλα, δεν θα ήθελα να κατέχω ούτε ένα της πετραδάκι (μπορεί βέβαια αυτό να γίνει και πραγματικότητα κι όχι απαραιτήτως με δική μου απόφαση...)

4 σχόλια:

scarlett είπε...

Πόσο συμφωνούμε σήμερα!
Έχω αναρωτηθεί κι εγώ αν αυτό το φως αρκεί για να επισκιάσει όλα τα άλλα που μας μαυρίζουν καθημερινά κι έχουν κάνει τη χαρά ακριβή υπόθεση. Αλλά η απάντηση που μου δίνω είναι πάντα αρνητική.
Όσο και να σε ξελογιάζει το φως της Ελλάδας, η ζωή δεν βιώνεται μόνο με φως.

Καλή σου μέρα Τζων Μποη!

Τζων Μπόης είπε...

Θα ήμουνα όντως ανακουφισμένος εάν δεν κατείχα το παραμικρό εμπράγματο σε σχέση με την Ελλάδα, βέβαια είμαι γενικώς κατά στο να κατέχω το οτιδήποτε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δυστυχώς το κατάλαβα αργά.
Αυτό που λέω σε νεότερους από μένα - για κοίτα που κατάντησα να δίνω και συμβουλές σε νεότερους - είναι να θεωρούν περιουσία τους ότι συσσωρεύουν μέσα στο μυαλό τους κι ότι μπορούν τα χέρια τους να φτιάξουν.
Θεωρώ ότι στέρησα από τον εαυτό μου τη δυνατότητα να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο, καθώς κατανάλωσα ενέργεια στα λεγόμενα εμπράγματα, στερνή μου γνώση, αλλά νέος είμαι ακόμα, τα πρώτα σαράντα φεύγαααααααααα είναι τα δύσκολα.

Ασφαλώς και δεν αρκεί το φως, απλά το φως σε κάνει να ξεχνιέσαι. Σήμερα ας πούμε, μια τέτοια ηλιόλουστη μέρα, βγαίνεις έξω και τα ξεχνάς όλα, γεμίζει η ψυχή σου με φως - εγώ μπορώ να το κάνω αυτό, ίσως άλλοι όχι - αλλά με ασπιρίνες δεν γιατρεύεται ο ασθενής.

Καλή, ηλιόλουστη και γιορτινή μέρα να έχεις Scarlett!

tzimis είπε...

Και η Καλιφόρνια έχει το ίδιο και καλύτερο φως. Συγγενείς και φίλους δεν έχει.

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα tzimis

Γιατί τα σχόλιά σου με παραπέμπουν σε κάποιον άλλο σχολιαστή αυτού του blog;
...κι όσο για το σημερινό σου σχόλιο θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο εν μέρει.

Χρόνια πολλά και καλά