Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Τα ορφανά Μάρμαρα

Αναγνωρίζω το τακτ του Βρετανικού Μουσείου να ονομάζει τη συλλογή των μαρμάρων του Παρθενώνα, ως "The Parthenon Galleries". Εμείς εδώ τα λέμε Ελγίνεια. 
Αλήθεια, ως Ελγίνεια τα διεκδικούμε;Θέλω να μείνω ακριβώς στην παρακάτω επιγραφή, η οποία βρίσκεται στην αίθουσα των μαρμάρων.
Αυτή ακριβώς η εικόνα θα μπορούσε να γίνει θέμα συζήτησης από μόνη της!
Πρόκειται για την εκδοχή του Βρετανικού Μουσείου, σε σχέση με τα μάρμαρα και για ποιον λόγο βρίσκονται εκεί που βρίσκονται σήμερα.
Ο καθένας ας κάνει τις κρίσεις του, πάντως ειδικά εκείνο το "...visitors have been able to see the sculptures at eye level, rather than high up on the building" με κάνει να χαμογελώ πικρόχολα ακόμα.
  


...και κάτι τελευταίο. Μέχρι να επιστρέψουν οι Βρετανοί τα μάρμαρα πίσω στον τόπο που τα δημιούργησε, ας τοποθετήσουν λίγο καλύτερα την ορφανή Καρυάτιδα, σε ένα σημείο λίγο πιο αξιοπρεπές βρε αδερφέ κι όχι κρυμμένη πίσω από μια εσοχή, στην ανάγκη, ας ρωτήσουν τους Γάλλους, για τον τρόπο και το σημείο που τοποθέτησαν εκείνοι την Νίκη της Σαμοθράκης.  Ο σχολιασμός στη συγκεκριμένη ανάρτηση θα παραμείνει απενεργοποιημένος.

1 σχόλιο:

Τζων Μπόης είπε...

Ο σχολιασμός στη συγκεκριμένη ανάρτηση θα παραμείνει απενεργοποιημένος.