Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Αναμάρτητος!






Να ξυπνάς το πρωί και να μην μπορείς να μιλήσεις από φαρυγγίτιδα, ενώ παράλληλα ο γιατρός να συνιστά αφωνία, γιατί λέει όποιος δεν βάζει γλώσσα μέσα του, που κάθεται και παραπονιέται για την κατάσταση, να τα λουστεί μετά για να μάθει. Αμάρτησα τι να κάνω; 

Να πηγαίνεις στο γραφείο (άφωνος) για να σου ανακοινώσουν, πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη, την επόμενη μείωση μισθού. «Είσαι πραγματικά ένα asset για την επιχείρηση, αλλά πρέπει όλοι (;) να (ξανα)προσαρμοστούμε. Άφωνος, αναμάρτητος, κερατάς και δαρμένος!

Να σκέφτεσαι πόσες αμαρτίες έχεις κάνει σε αυτή τη ρημάδα τη ζωή (που τις έχει κάνει βεβαίως, «αλλά αγάπησα, αμάρτησα, ας έρθει, ας κοπιάσει ο αναμάρτητος να με καταδικάσει»), για να βγάλεις άκρη με δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ και μάλιστα για δικά τους λάθη!

Να σκέφτεσαι ότι έρχεται το Πάσχα και το Δώρο έχει ήδη προεξοφληθεί και το βαφτηστήρι θέλει λέει το Wii Triple Fun Premium Pack, γιατί το παιδί πρέπει να χαρεί εις τριπλούν, τα σημερινά παιδιά δεν είναι όπως εμείς, είναι premium pack και χρειάζονται premium αντιμετώπιση, τι δηλαδή, με μια Μονόπολη που μου είχε πάρει ο δικός μου o νονός κι έπαιζα μέχρι που έγινα γαϊδούρι; (άσε που δεν ξαναείδα και δώρο μετά, μεγάλο τραύμα το έχω). Να αμαρτήσεις μετά ή να μην αμαρτήσεις;

Να πλησιάζουν οι εκλογές κι ακόμα - όσο κι αν το παλεύω ο αμαρτωλός - να μην έχω ξεκαθαρίσει τι είναι το Πασοκ, τι είναι οι 58 και τι η Ελιά, και τι σχέση έχουν μεταξύ τους, αν και πιστεύω ότι με την απορία θα μείνω έως το τέλος.

Να αγωνιάς και να καίγεσαι για το πότε επιτέλους θα βγούμε σε αυτές τις ρημαδοαγορές ως χώρα, μια που το momentum είναι λέει ιδανικό, το success story ζει τις δόξες του και να το πηγαίνουν από βδομάδα σε βδομάδα και να σε τσιτσιρίζουν σαν τον αναστενάρη στα κάρβουνα που το περιμένεις 4 χρόνια! Αμαρτία δεν είναι;

Πολλές αμαρτιές έχουν μαζευτεί σε αυτή τη χώρα τελικά, αλλά ο αναμάρτητος ας την καταδικάσει!

10 σχόλια:

Ανευ Χαρτοφυλακιου είπε...

Ετσι! Ας μαζευτουν οι ασπιλες κι αμολυντες παρθενες κι ας λιθοβολησουν την αμαρτωλη Μαγδαληνη!
Εσυ ομως εισαι αμαρτωλος και θα βρασεις στα καζανια της κολασεως μαζι με τους οξαπωδους....αν με θες ερχομαι για παρεα -:)

thinks είπε...

Έ... ξέρεις τι λένε: όταν σταματήσεις να ψάχνεις κάτι, τότε είναι που το βρίσκεις!

scarlett είπε...

Απαπαπαπα....

Ουτε μια σοβαρη αμαρτια δεν αναφερεις

Οι μονες αληθινες αμαρτιες ειναι αυτες που αξιζει να ενδωσει κανεις

Θεία Λένα είπε...

Δεν μιλάς αλλά σκέφτεσαι. Λές ας εξομολογηθώ τις αμαρτίες μου (καμμιά με πραγματικό ζουμί) για να μου συγχωρεθούν όπως λέει και η παροιμια.
Σε συχωρέσαμε, ωραία. Το κέρασμα που είναι;

Τζων Μπόης είπε...

Άνευ, εγω αν σε θέλω για παρεα?
Μα εσυ εχεις πιάσει ηδη στασίδι :)))

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη, δηλαδή αν σταματησω να ψαχνω τον χαμενο μου μισθό , λες να τον ξαναβρω κάπου;
Δεν ειναι κακή οπτικη!

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett, τωρα τι θες δηλαδή,
να ενεργοποιηθεί η εφαρμογη "abuse";
Aς κρύψουμε λόγια!
Κι οσο για τις αληθινες αμαρτιες που μονο αυτες αξιζει να ζησουμε, θα ειμαι ο πρωτος που θα υποστηριξει!

Τζων Μπόης είπε...

Θεία Λένα,
τι θελετε να κεράσω?
σοκολατοπιτα έκανα κι εχω και γλυκό μελιντζανακι απο τη μανα μου!
Οτι τραβαει η ορεξη σας!

thinks είπε...

Ξέρω ότι αυτό δεν θα ακουστεί σαν άμεσα πιστευτό, αλλά, στην συγκεκριμένη σου ερώτηση, Ναι. Εμένα μου έχει συμβεί πάνω από δύο φορές.

Τζων Μπόης είπε...

Μα ειναι απολυτο πιστευτο
αν δεν χασεις δεν βρισκεις
και μενα προς τα εκει παει με γοργους ρυθμους!

Καληνυχτα Δημητριε