Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Προσφυγικά







Κι όμως κατοικούνται ακόμα...
Αυτή η γειτονιά θα μπορούσε να γίνει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες της Αθήνας, διατηρώντας όμως παράλληλα και την ιστορική της μνήμη...
Σχέδια πολλά, ευφάνταστα, όλα επί χάρτου.
Ένα ακόμα success story, που έμεινε απλά story, όπως και τόσα άλλα σε αυτόν τον τόπο.

6 σχόλια:

scarlett είπε...

Ωραια η ιδεα σου να δωσεις αυτην την παλιακη οψη στις εικονες σου.
Εχω σκεφτει κι εγω αρκετες φορες οτι η συγκεκριμενη περιοχη θα μπορουσε να εχει μια πολυ πιο ενδιαφερουσα οψη.

Καλη σου μερα, Τζων Μποη!
Καλό μήνα!

Άθη είπε...

Εε,εμ...καλημέρες αγαπητέ..κι εμένα μου αρέσουν οι παλιές (ασπρόμαυρες?) και καφέ?...ναί φωτό...πολύ περισσότερο,από τις έγχρωμες θα'λεγα...καθώς και ότι δήποτε παλιό...σπίτια αντικείμενα τα πάντα..ό,τι παραπέμπει ίσως σε άλλες εποχές πολύυυυυ παλαιότερες από τη δική μου..δ εν ξέρω γι ατί..μάλλον έχω πάρει,από τον πατέρα μου...που έχει,μια έμφυτη αγάπη (είχε από νέος-από πάντα)για τα παλιά αντικείμενα....α υτό...πάντως έχεις δίκιο..από success stories η κυβέρνηση άλλο τίποτε...μας έχει φλωμόσει από δαύτα...καλημέρες και πάλι...

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Scarlett,

Αυτή την περιοχή με τα συγκεκριμένα κτίρια θα την φανταζόμουνα σαν ένα πόλο έλξης καλλιτεχνών, ένα μεγάλο καλλιτεχνικό πάρκο, σίγουρα δεν την φαντάζομαι σαν μια ισοπεδωμένη περιοχή, ένα αδιάφορο πάρκο, με συντριβάνια, χλόες και τραπεζοκαθίσματα.
Όχι άλλη μπαρούπολη όπως το Γκάζι.
Βέβαια, δεν πρόκειται να γίνει και κάτι εκεί, αλλά κουβέντα να γίνεται...

Καλό μήνα να έχουμε!

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Αθανασία,

Δεν έχω εμμονές με τα παλιά πράγματα, τουναντίον, με αγχώνουν κιόλας, δεν τα πολυθέλω.
Ίσως παλιές φωτογραφίες, όχι αντικείμενα όμως, τα νιώθω βαρίδια, θέλω να νιώθω ελεύθερος από συναισθηματικές εμπλοκές με άψυχα.

Καλό μήνα και σε εσένα!

thinks είπε...

Τελικά. αυτά τα διαμερίσματα στις προσφυγικές πολυκατοικίες είναι όλα ιδιοκτησίες των οικογενειών που μένουν μέσα, ή κάποιου ιδιώτη ιδιοκτήτη; Ή, είναι ιδιοκτησία του κράτους;

Το ρωτάω αυτό γιατί όλη η Αθήνα είναι μιά αντιπαροχή. Γιατί να μην έγινε αυτό και εκεί;

Αν είναι ιδιοκτησία του κράτους (ή το κράτος κάπου/κάπως εμπλέκεται), τότε, σηκώνει κριτική το story.

Αν όμως εμπλέκονται μόνο ιδιώτες, τότε η παρατήρηση ίσως είναι ότι κάθε κτίσμα είχε πολλούς και ποτέ δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν σε κάποιο είδος εκμετάλλευσης ή αντιπαροχής, οπότε πάμε σε άλλου είδους story.

Είθε ο νέος μήνας να είναι καλός για σένα, αγαπητέ Ιωάννη...

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη καλησπέρα,

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των 8 πολυκατοικιών είναι νομίζω κάπως μπερδεμένο, εμπλέκεται όμως το Δημόσιο. Παλαιότερα οι πολυκατοικίες ανήκαν στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, σήμερα έχουν εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά μόνο 2 απο τις 8 πολυκατοικίες είναι διατηρητέα μηνμεία.
Νομίζω υπάρχει μέγαλο μπέδεμα ως προς το ιδιοκτησιακό, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει βούληση για να γίνει κάτι της προκοπής, η εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ με δεδομένη την κατάσταση με τα οικονομικά του Κράτους, μου δημιουργεί ερωτηματικά ως προς το μέλλον αυτής της έκτασης.
Ποιοί μένουν εκεί ακόμα; Τι να σου πω...ίσως μερικά διαμερίσματα να έχουν καταληφθεί.

Καλό μήνα και σε εσένα Δημήτριε!