Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

(Τα) Λεφτά Υπάρχουν (εκεί)





















12 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Παντως ενα κολληματακι με τα παπουτσια το εχουμε, ή μου φαινεται; ;-)

Μιας και ξεκινησα την δημιουργικη κριτικη, συνεχιζω ακαθεκτος:

Οι φωτογραφιες ειναι ολες πολυ ομορφες μεν, αλλά δεν συμβαδιζουν με τον τιτλο. Στις φωτο βλεπουμε (απο πανω προς τα κατω) ενα φερυ, ενα αγαλμα, την ταμπελα ενος καφενειου, ενα παρκομετρο, ενα γιουσουρουμ, κατι βαρκουλες με ενα κανό μπροστα και ενα παρτερι με λουλουδια.

Ολα αυτα υπαρχουν σε οποιαδηποτε ελληνικη πολη. Ειτε στα Γιανεννα πας ειτε στο Ρεθυμνο, το ιδια θα δεις. Ακομα και τα παρκαρισμενα αυτοκινητα μπροστα στο παρκομετρο ειναι μπασκλασσαρία.
Καθε πρωι στην (μποτιλιαρισμενη) Κηφησίας βλέπεις περισσοτερες πορσε, χαμερ και μαζερατι.

Όποτε που κολλαει ο τιτλος οτι τα "λεφτα υπαρχουν εκει" ;

Θα καταλαβαινα τον τιτλο αν ελεγες "τα λεφτα υπαρχουν εδω - στην Ελλαδα".

Θα τον καταλαβαινα επισης αν ελεγες οτι "τα λεφτα των ελληνων υπαρχουν εκει" βαζοντας φωτογραφιες απο εισοδους των τραπεζων ;-)

scarlett είπε...

Λεφτά πάντα υπάρχουν, υπήρχαν, θα υπάρχουν....το θέμα είναι ποιοι τα έχουν.
Αλήθεια εσείς τι γυρεύετε σ'αυτά τα ταπεινά μέρη, αγαπητέ Τζων Μπόη ;
(το τελευταίο μην το παρεξηγήσεις, πάντα ζηλεύω όσους μπορουν και ταξιδεύουν)
Καλή σου μέρα Τζων Μποη! ευτυχώς στην Αθήνα σήμερα έβγαλε λιακάδα για να ξεπεράσεις και την γκριζάδα των φωτό.

Πειρατή, νομίζω πως ΚΑΙ στα λεφτά των Ελλήνων ,αναφέρεται ο Τζων Μπόη, τουλάχιστον εγώ έτσι το κατάλαβα.

Τζων Μπόης είπε...

Κάπταιν καλημέρα,

Δεν έχω απλά κόλλημα, έχω κολληματάρα και ειδικά με οτιδήποτε είναι και πανάκριβο (σχετικό αυτό στα μέρη εκείνα) και κακόγουστο, τώρα εύλογα θα μου πεις πως τα καταφέρνω και επιζώ στην Ελλάδα...ακόμα κι εγώ απορώ φίλτατε!

Εσύ τώρα περίμενες να φωτογραφίσω εισόδους τραπεζών; γιατί αγαπητέ; για να καεί ο φακός της φωτογραφικής μου; :))

Το θέμα με τα λεφτά πάντως είναι άξιον αναλύσεως. Αν ήθελα να δείξω τον πλούτο δεν χρειαζόταν να πάω Εκεί...Εδώ οι εικόνες πλούτου είναι πιο κραυγαλέες.

Όσο για τον τίτλο, μα τι να κάνουμε, αφού (τα) λεφτά υπάρχουν (εκεί), το ξέρουμε όλοι, τι νόημα θα είχε να το καταδείξω κιόλας φωτογραφικά;
Άλλωστε εάν περίμενε το "Εκεί", να πλουτίσει με τα λεφτά του "Εδώ", μάλλον θα είχε βουλιάξει, το "Εκεί" ζεί κυρίως με τα λεφτά των "συμπατριωτών σου", δεν νομίζω να μην το γνωρίζεις αυτό;

Για άλλο όμως απορώ με το σχόλιό σου.
Μα γιατί τόσο ευγένεια, γιατί κρατήθηκες και δεν με ρώτησες τι πήγα να κάνω εκεί (είδες παρακάτω οι γυναίκες πόσο σκληρές μπορούν να γίνουν;) και δεν σχολίασες ότι πήγα να σώσω τις καταθέσεις μου από το επόμενο ελληνικό Grexit;
Κάπταιν, αυτό δεν το περίμενα αυτό από σένα, σε παρακαλώ να επανέλθεις όπως σε ήξερα και σε είχα αγαπήσει :)))

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett καλημέρα,

Τα λεφτά δεν έχουν πατρίδα, δεν είναι πακεταρισμένα μόνο σε γαλανόλευκο περιτύλιγμα, τα λεφτά "Εκεί" είναι απλά λεφτά, μαύρα, άσπρα, κίτρινα, μπλε, ή κόκκινα, είναι αδιάφορο.

Η Αθήνα έβγαλε λιακάδα, αλλά εγώ λατρεύω και το γκρίζο όμως, άσε που τη σημερινή λιακάδα δεν θα την ευχαριστηθούμε και πολύ, καθώς η διεξαγωγή του κλασικού μαραθωνίου θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος.

Τι πήγα να κάνω εκεί;
Μα τι άλλο;
Πήγα να αγοράσω παπούτσια :))

scarlett είπε...

Τωρα μας επεισες για τα παπουτσια ;-)
Για παπουτσια παμε Μιλανο, αντε και κανενα Λονδινακι.
Στη Ζυριχη παμε για ρολογια (και τραπεζες) ;-)
ΠΟΤΕ για βόλτα !

Μα γιατι με λες σκληρη :)
Εγω μια ερωτησουλα εκανα η φτωχη, επειδη σε εχω συνηθισει σε πιο τουριστικα (για τουριστες) μερη. Κι επειδη πραγματικα ζηλευω παντα όσους ταξιδεύουν ακομη κι οταν πηγαινουν στην ταπεινη Ζυριχη.

Καλη σου μερα Τζων Μποη και παλι!
(παντως σε ειχα ικανο να παρεις μερος στον Μαραθωνιο)

Τζων Μπόης είπε...

Το ασθενές φύλο είναι απλά ένας μεγάλος μύθος, ο οποίος κάποια στιγμή πρέπει να καταρρηφθεί. Το λεγόμενο ασθενές φύλο είναι σκληρό...
Το ασθενές φύλο πλέον είναι το αντρικό, αλλά με αυτό θα ασχοληθούμε σε άλλη, μελλοντική ανάρτηση, για αυτό γέμισε από τώρα με επιχειρήματα τη φαρέτρα σου, γιατί θα είμαι καταιγιστικός! :)

Στη Ζυρίχη πάμε για διάφορα, γιατί όχι ΚΑΙ για βόλτα, αν και η αλήθεια είναι ότι μαζί με τα παπούτσια που αγόρασα (που αλλού άλλωστε θα έβρισκα τέτοια φινέτσα!) ξεμεσιάστηκα να κουβαλάω βαλίτσες με χαρτονομίσματα του ευρώ για κατάθεση...α ναι, έβαλα και σε θυρίδα τα rolex μου κι δυο πακέτα ζάχαρη, έτσι δεν κάνουν οι Έλληνες όταν φοβούνται; :)

υ.γ.: για τον Μαραθώνιο χρειάζεται ειδική προπόνηση και κατάλληλος σωματότυπος, δεν διαθέτω τα σχετικά, άσε που βαριέμαι και να τρέχω σαν την άδικη κατάρα 42 τόσα χιλιόμετρα...να ΄ταν ποδήλατο κάτι γινόταν

Άθη είπε...

Μα που αγαπητέ?...(εννοώ από είναι οι φωτό σου?)..πάντως...ναί λεφτά υπάρχουν,πάντα υπήρχαν,και πά-ντα θα υπάρχουν...(όπως είπε και ο Γιωργάκης (ο Παπανδρέου ντε!)...μάλλον είχε δίκιο με αυτό που είπε...ίσως..πάντως ναί..λεφτά πάντα υπήρχαν,υπάρχουν,και θ α υπάρχουν κάπου εκεί..για τους λί γους φυσικά..τώρα τι υπάρχει αλλού για τους πολλούς...άστο...άλλη ιστορία....καλό μεσημέρι αγαπητέ...

Τζων Μπόης είπε...

Καλό μεσημέρι Αθανασία,

Λεφτά είναι, θα περάσουν :)

thinks είπε...

Αμ, γιατί νομίζεις ότι είναι πάντα "ουδέτεροι" και νιούτραλ στους πολέμους; Όλοι τα λεφτά τους εκεί τα έχουνε.

Τρία Ευρώ κι' εξήντα σεντς τα βινίλια στο καλάθι; Ακριβούτσικα! Τα παπούτσια, σιγά το πράμα... στην Γλυφάδα βρίσκεις τρείς φορές πιο ακριβά. Τσς!

Εκεί σ' ένα τέτοιο καραβάκι δεν δολοφώνησε με βελόνα την Σίσσυ (του Φραγκίσκου Ιωσήφ) εκείνος ο τύπος; Ιταλός ήτανε μου φαίνεται. Από δίπλα είχε έρθει.

Έτσι είναι... ότι και να γινεται απ' έξω, μέσα στην Τράπεζα επικρατεί πάντα γαλήνη...

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη, έκανες ανάποδα την μετατροπή. Περίπου 2,5 ευρώ κάνει το βινύλιο κι αν πας στο Μοναστηράκι μάλλον θα τα βρεις και ακριβότερα!
Η Σίσυ δολοφονήθηκε στη Γενεύη, οι φωτογραφίες είναι από τη Ζυρίχη, όσο για το καράβι, εκείνο πιστέυω θα ήταν με κουπί.
Επίσης, τα παπούτσια για το βαλάντιο των Ζυριχιανών είναι πολύ φτηνά.
Όσο για τις τράπεζες, μάλλον εσωτερικά δεν επικρατεί και τόσο γαλήνη, αλλά προφανώς όχι για τους προφανείς λόγους :)

thinks είπε...

Δίκιο έχεις! Συνηθισμένος από το Ελβετικό μου που κάθε φορά που το κοιτάω χρωστάω περισσότερα... Έχω μάθει αυθόρμητα να ...ανεβάζω τα νούμερα όταν βλέπω άσπρους σταυρούς σε κόκκινο φόντο. Ένα κόλπο που μου είχε μάθει ο Πάβλωβ...

Λοιπόν, στην Ζυρίχη έχω πάει, στην Γενεύη όχι. Μού 'ρθε ότι οι φωτογραφίες είναι Γενεύη. Γερνάω Τζων! Γερνάω!

Προφανώς!

Τζων Μπόης είπε...

Νιάτα Υπάρχουν (μέσα μας!) :))