Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ein Augenblick































10 σχόλια:

scarlett είπε...

Και χιονια και λιμνουλες με παπιες και πολυχρωμα κτιρια και Weihnachtsmärkte...
Μ'εκανες και ζήλεψα.

Πιο πολυ ομως μου αρεσε η τελευταια σου φωτο ! :)

Παντα τετοια!

thinks είπε...

Εγώ νόμιζα ότι ήτανε John-Boy όπως ο κεντρικός χαρακτήρας από την σειρά The Waltons, αλλά τώρα που το διαβάζω Μπόης Τζων λέω μήπως είναι επίθετο και πρέπει να σε λέω κύριο Μπόη αντί για νεαρό Ιωάννη; Επίσης, κουράστηκα ναψάχνω στο Google Earth να βρω την πολή με το ποτάμι, τις γέφυρες και το βουνό: δεν θα μας πεις που είναι; Σχετικά με το σάντουιτς: τους τέλειωσε το ψωμί, ή μάκρυνε το λουκάνικο; Good night John-Boy :-)

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Scarlett,

ε όχι και ζήλεψες, εσύ τα έχεις ζήσει περισσότερο αυτά...
Πάντως είναι υπέροχα αυτές τις ημέρες εκεί, όσες φορές και να πάω, είναι πάντα κάτι καινούργιο για μένα...
Κι αυτές οι αντιθέσεις του γκρίζου με το πολύχρωμο είναι που με εξιτάρουν, λίγο πιο πολύ χαμόγελο να έβλεπα θα ήταν καλύτερα, θα μου πεις βέβαια το χάσαμε εμείς εδώ που βλέπουμε και ήλιο...

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη καλημέρα,

Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων είναι πάντα αειθαλείς, ρώτησε κανείς τον Ποπάυ τι ηλικία έχει; τον ρώτησε εάν βαρέθηκε να τρώει σπανάκι και τι βρίσκει στην ασχημούλα Όλιβ;
Εσύ λοιπόν θα με λες νεαρό αν το επιθυμείς κι εγώ απλά θα κολακεύομαι, αλλά και θα χαμογελώ από μέσα μου σκωπτικά, γνωρίζοντας πάνω κάτω την εσωτερική μου ηλικία, αλλά και ακριβώς την ηλικία που αναγράφει η ταυτότητά μου :)
Οι πιο πολλές φωτογραφίες είναι από την Βαυαρία, οι πόλεις με το ποτάμι είναι δύο όμως, η πολύχρωμη είναι το αγαπημένο μου Regensburg, μια από τις ομορφότερες πόλεις στη Γερμανία και μέσα στη λίστα μνημείων της Unesco και η άλλη ψηλά από τον λόφο είναι η Χαιδελβέργη, η οποία δεν είναι βέβαια στη Βαυαρία αλλά στη Βάδη Βυτεμβέργη.
Όσο για το σάντουιτς, αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι και στη Γερμανία, όπως και αλλού βεβαίως, σε μερικά πράγματα είναι ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ΄ αλεύρι...
τα συμπεράσματα δικά σου...

(Τώρα τρέχω να βγάλω Πρόεδρο!)

thinks είπε...

Αααα... σε Heidelberg πήγα ντουζίνες φορές για press approval αλλά δεν έχω πάει ποτέ στην πόλη με τ' όνομα της μηχανής! Την οποία μάλλον εφηύραν για να εκτυπώνονται ωραία φωτογραφίες από την Regensburg. επίσης, υποθέτω ότι με το λουκάνικο δεν δίνουν Heinz Ketchup και French's mustard; Δηλαδή κάτι σαν τον Benjamin Button: όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε νεότεροι ;-) Καλημέρα John-boy!

scarlett είπε...

Μπορει να τα εχω ζησει Τζων Μποη, αλλα παντα μου λειπουν τα Χριστούγεννα, ετσι οπως τα αποτυπωνεις στις φωτο σου. Οπως λες κι εσυ παντα μαγευεσαι σαν να ειναι η πρωτη φορα.

@ Δημητρη, δεν ξερω τι ακριβως εννοει ο Τζων Μποη με την απαντηση του, αλλα ειναι γεγονος πως στην Γερμανια μπορει να ειναι σχετικα φτηνο το λουκανικο αλλα για το ψωμακι συχνα πληρωνεις εξτρα . Να μην μιλησουμε για το πανακριβο νερο που ετσι και δεν σου περισσευουν τα ευρω σε βλεπω να κορακιαζεις ;)

thinks είπε...

Α! σαν την Ιταλία δηλαδή, που μετά τον καφέ ζητάς μια σταγόνα νερό να πάρεις ένα χάπι και σε χρεώνουνε 50 σεντς! Ψωμί χωριστά, λουκάνικα χωριστά, να το καταλάβω. Αλλά λουκάνικο μέσα σε ψωμί λέγεται σάντουιτς και είναι ένα αντικείμενο! όχι δύο :-) Τότε βέβαια θα απαιτούσα να υπάρχει ψωμί στο ίδιο μήκος με το λουκάνικο :-) buongiorno Scarlett!

Τζων Μπόης είπε...

Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία, λες το νερό νεράκι!
Και καλά με τις δύο τελευταίες, αλλά την Μεσογειακή Ιταλία δεν την έχω καταλάβει στο θέμα "νερό", επίσης πως είναι δυνατόν, αυτό το ανεκδιήγητο, ανθυγιεινό καφετί πράμα που λέγεται "...cola" να είναι πιο φτηνό από το απλό νεράκι επίσης δεν το καταλαβαίνω, όπως δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να είναι και το 1 λίτρο βενζίνης πιο φτηνό από το 1 λίτρο νερό... οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης; ίσως...

ναι, αλλά το γούστο με αυτό το σάντουιτς είναι το μήκος του λουκάνικου, size matters και στη Γερμανία, ειδικά εκεί!

υ.γ.1: Scarlett, το μόνο που ξέχασα και το φέρω βαρέως, είναι ότι δεν φωτογράφισα τα Deichmann!
και να πω ότι δεν έχω κόλλημα με τα παπούτσια... :))

υ.γ.2: Δημήτρη, μήπως μπερδεύεις το regensburg με τα παζλ ravensburger;

thinks είπε...

Καμία σύγχυση αγαπητέ! Τα εκτυπωτικά θηρία Hidelberg είναι τα καλύτερα του κόσμου για τετραχρωμία, ενώ Ravensburger, όπως όλοι ξέρουμε, είναι χάμπούργερ από raven (κοράκι), που για να σου δώσουνε ένα πρέπει πρώτα να λύσεις ένα παζλ. Η Regensburg είναι κωμόπολη :-)

Τζων Μπόης είπε...

Το Regensburg είναι η 5η μεγαλυτερη πόλη της Βαυαρίας....πόλη που ουσιαστικά διαμορφωθηκε απο τους Ρωμαίους, κάτι που φαίνεται έκδηλα στην πόλη.
Την πόλη αυτή την έχω συνδέσει με έναν έρωτα κι ας είχε εκείνον τον χειμώνα αρκετούς βαθμούς κάτω απο το μηδεν!
Επίσης, οσες φορές έχω πάει δεν έχω ακούσει ίχνος ελληνικών...όαση μου έχει φανεί :))