Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Το Σπούτνικ

Φωτογραφία: Τζων Μπόης

Εάν υπάρχει κάτι να με γοητεύει στον Σεπτέμβριο είναι το γεγονός ότι αυτός ο μήνας δεν σου παρέχει συνήθως καμία υπόσχεση, σου ζητάει απλά δεσμεύσεις, είναι ειλικρινής, ντόμπρος, από αυτόν τον μήνα μάλλον δεν έχεις να περιμένεις τίποτα σπουδαίο, στην πραγματικότητα δεν είσαι προετοιμασμένος να περιμένεις και τίποτα της προκοπής είναι η αλήθεια.

Τον μήνα τούτο δεν τον έχουμε αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή και το απαραίτητο σέβας, αντιθέτως τον αντιμετωπίζουμε με μιαν ακατέργαστη καχυποψία.

Ο Σεπτέβριος μοιάζει με εκείνες τις πρώτες αβέβαιες διαστημικές αποστολές, σαν ένα Σπούτνικ που εκτοξεύεται με σκοπό να μπερδευτεί με τη γαλαξιακή σκόνη και να μπει σε τροχιά γύρω από το μικρό σου σύμπαν...

Ο Σεπτέμβριος είναι άοκνος εργάτης, δεν προσφέρεται για δημόσιες αυταπάτες, δεν είναι συμπονετικός, δεν είναι γενναιόδωρος, σε παραλαμβάνει δεύτερο χέρι από τον Αύγουστο και με κυνική υπηρεσιακή σχολαστικότητα σε τροχοδρομεί προμελετημένα σε on road διαδρομές τις οποίες θες να ξεχάσεις…

…άλλες πάλι φορές μοιάζει σαν μια καταδικασμένη συνομωσία απόδρασης…
…σαν μια ανεκπλήρωτη ιδιωτική ασωτία...

…χρειάζεται την απαραίτητη μαστοριά για να προσγειωθείς ομαλά στο κοσμοδρόμιό του, να σκάψεις την τραχιά του επιφάνεια και να ανακαλύψεις στο βάθος τον τρυφερό πυρήνα του (...λέμε τώρα...)

7 σχόλια:

Βερενίκη είπε...

Καλώς μας επέστρεψες. Η ομαλή προσγείωση είναι το ζητούμενο όντως αυτό τον τρυφερό μήνα, που μου αρέσει γι αυτούς ακριβώς τους λόγους που ανέφερες. Η δική μου επευτέχθη πριν από λίγο που άφησα το παιδί μου στον παιδικό, με χίλιους φόβους για την επανένταξή του. Ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά, άρχισε να διηγείται πώς πέρασε και η μαμά ανακουφίστηκε. Όλοι τα κεφάλια μέσα λοιπόν αλά με χαμόγελο.

scalidi είπε...

Όμορφη φωτογραφία...

Τζων Μπόης είπε...

Καλώς σας βρήκα λοιπόν...

@ Βερενίκη, τα κεφάλια πάντα μέσα ήταν, το χαμόγελο ευτυχώς τα σώζει

@ Σταυρούλα, το δέντρο στη φωτογραφία είναι αρμυρίκι!

scalidi είπε...

Ε, καλά...

peftasteri είπε...

γυρίσατεεεεεεε;;;;;;;;;;;;;

Τζων Μπόης είπε...

τσου

κερνάς smoothie; κερνάω τσιμπίμπο (σιγά που θα ξέρεις και τι είναι τούτο μαυρούλα μου!)

peftasteri είπε...

με φτάνουν οι σκνήπες που με "τσιμπίμποσαν" καλέ μου!
υ.σ. μαυρίλαααααα