Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ζητείται ελπίς (επειγόντως)

"...κι ενώ βρίσκομαι μέσα στα σκατά, εγώ κοιτάζω τ' άστρα"

Κάπως έτσι δεν το είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ;

Αν υπάρχει άλλη εναλλακτική, παρακαλώ ας κατατεθεί εδώ, θα σας είμαι υπόχρεος.

9 σχόλια:

scalidi είπε...

Η εναλλακτική είναι να κάνει ο καθένας τη δουλειά του καλύτερα κι όταν λέω τη δουλειά του, εννοώ το κάθε τι που τον αφορά. Να είναι πολιτικό ον επί της ουσίας.
Κι όχι όπως αυτά τα πρόσωπα που στρέφουν την προσοχή πάνω τους με τις διαμάχες και τις ανοησίες τους σε μια ώρα σαν κι αυτή.

scarlett είπε...

οσο κι αν ψαξω δεν βρισκω καμια άλλη εναλλακτικη.
λυπαμαι :(
νομιζω πως οταν μας βρισκει ενα κακο όσο γρηγοροτερα το συνειδητοποιουμε και συνθηκολογουμε μαζι του...τοσο καλυτερα
(την φραση την ξερω λιγο διαφορετικα από τον Οσκαρ Ουαιλντ...κι επειδη ειναι μεταγενεστερος,αναρωτιεμαι αν την πηρε από τον Σαιξπηρ)

Τζων Μπόης είπε...

@ Σταυρούλα, πιστεύω ότι το πολιτικό σκηνικό σε αυτή τη χώρα, μετά από όλα τούτα, θα αλλάξει, το μετά από αυτό με φοβίζει εξίσου όμως.

@ Scarlett, έχεις δίκιο, του Ουάιλντ είναι η φράση, κάπου είχα διαβάσει, αλλά δεν το θυμάμαι καλά, ότι ήταν του Σαίξπηρ, το διόρθωσα πάντως, αλλά αυτό δεν εχει και τοσο σημασία, σημασία έχει να περισσώσουμε την ελπίδα, την όποια ελπίδα...

Άνευ Χαρτοφυλακίου είπε...

"...και θα λάβουν τα όνειρα εκδίκηση...", όπως λέει κι ο Ελύτης.

αυτό που λες για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού είναι πολύ σωστό κι εγώ αυτό πιστεύω, αλλά όπως κι εσύ, το φοβάμαι κι εγώ εξίσου. Πολλά φασιστοειδή θα ανέλθουν στην εξουσία, πάντα βέβαια φορώντας τη λεοντή του εκκαθαριστή της πολιτικής βρωμιάς του τόπου.

Τζων Μπόης είπε...

"...και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων"

ωραία αυτά τα ποιητικά, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ποιητική. Προ-ολίγου διάβασα ότι η Ρουμανία, μετά τα πρώτα σκληρά μέτρα λιτότητας τα οποία έλαβε προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το Δ.Ν.Τ., σήμερα αποφάσισε την λήψη ακόμα σκληρότερων που περιλαμβάνουν 25% μείωση στις αποδοχές των Δ.Υ. και άλλα πολλά και σκληρά, προκειμένου να αποφευχθεί η απόκλιση του δημοσίου ελλείμματος.
Καλώς να τα δεχτούμε κι εδώ!
Όσο για τις σημερινές διαγραφές, το μόνο που έχω να πω είναι ότι για καμία ακόμα φορά αποδικνύεται ότι οι 300 είναι απλά περιττοί, ένας από κάθε κόμμα και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Αθανασία είπε...

Καλημέρα Τζόνυ μας...ε,μη νομίζεις όλοι μας μέσα,στα σκατά είμαστε (κ μέχρι το λαιμό,κ όλας??)..κ όλοι μας κοιτάμε τα άστρα,(επειδή είμαστε τελίως ανίκανοι,να κάνουμε κάτι άλλο ίσως??)ε,μάλλον..ζητάς αγαπητέ Τζόνυ μας,να σου βρούμε λύση???...ε,εχμ λυπάμαι,που θα στο πώ...όσο απαισιόδοξο κ αν ακούγεται αλλά ΔΕΝ βλέπω,να υπάρχει κάποια διαθέσιμη,(για τη ώρα?,ίσως να μην υπάρξε,ποτέ??,ίσως να υπάρξει αλλά μετά από,πολλάαα χρόνια???,άγνωστο δε ξέρω...)να σου πώ...η μόνη λύση είναι ίσως,το..'ο Θεός βοηθός'??... ε,μόνο αυτό πιστέυω.. ή το..'ο Θεός να βάλει,το χεράκι του να μη καταστραφούμε'???...δε ξέρω τί άλλο...στο χάλι που είμαστε τώρα...καλό μεσημέρι καλέ μου...

fieryfairy είπε...

Το ΄μετά' το φοβάμαι κι εγώ αν και τρέφω ελπίδες (φρούδες;) ότι κάποιος φωτισμένος άνθρωπος θα ήθελε να κάνει ένα κόμμα και να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο... ουτοπικό ε?

Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε, πραγματικά. Και σε λίγο καιρό δε θα μπορούμε ούτε καν να δούμε τα άστρα γιατί τα σκατά θα μας καλύψουν.

Ξέρεις, όταν λένε για το τέλος του κόσμου το 2012, εμένα δε μου φαίνεται τυχαίο. Δεν πιστεύω ότι θα καταστραφεί η γη και τέτοιες μπούρδες, απλά ότι θα αλλάξει η ζωή μας τόσο δραστικά που θα είναι κυριολεκτικά ο θάνατος των όσων ξέρουμε.

Θεία Λένα είπε...

Απο τις 6 ΜαΪου αιτήθηκες την ελπίδα, άραγες τόσες μέρες που πέρασαν βρήκες τίποτα, ή παραμένεις αναζητητής;

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα που ταλανίζει έχει πολλά πρόσωπα. Οι εκλεγμένες απο την πλειοψηφία κυβερνήσεις της περασμένης 35ετίας, μας έφεραν σε αυτό το αποτέλεσμα. Για 35 χρόνια είχαμε πλούσια τα ελέη. Διορίζανε, το Δημόσιο έγινε τεράστιο..πήξαμε στο χρήμα.
Και φθάσαμε εδώ. Που κόβουν των συμπολιτών μας τις συντάξεις και τους μισθούς. Απο τη μιά η πολιτεία σου δίνει και μετά σε δέρνει γι' αυτό. Δεν διαφωνώ με τα μέτρα, διαφωνώ με το άρμεγμα των χαμηλο μισθων. Απο κάπου πρέπει να τα μαζέψουν..Ναί;

Ερχονται λοιπόν οι 300 της Βουλής και αντί να πέσουν ηρωϊκά σαν τους αντίστοιχους του Λεωνίδα, μέρες κρίσης που είναι, ούτε καν πατάνε στα έδρανα της Βουλής..αλλά τα 8-10 χιλιαρικάκια του μισθού τους τα τσεπωνουν (για να στηρίζουν τη περιφέρεια καθώς λένε). Πιστεύω ότι πέρα απο την αριθμητική μείωση τους στη Βουλή, πρέπει να μειωθεί και ο μισθός τους όπως και των λοιπών πολιτών. Δεν βλέπω τον λόγο ο μισθός του παιδιού που βγαίνει στην αγορά εργασίας απο τα 700 ευρώ να γίνεται 600 και οι άρχοντες που ξύνουν τα παπα..α λασπολογώντας ο ένας τον άλλο στη Βουλή να τα παίρνουν όλα! Δεν το δέχομαι!