Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τα...μάγια



«Κι όταν λυθούν τα μαύρα μάγια 
κάτω απ’ των άστρων την ανταύγεια
σ’ ένα κοχύλι θα κλειστούμε
και στο βυθό θ’ αγκαλιαστούμε...»

...σαν να λέμε Καλή Ανάσταση...

6 σχόλια:

scarlett είπε...

Πολυ ωραια μουσική επιλογη για πασχαλινες ευχές!

Σ'ευχαριστουμε Τζων Μποη!

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Scarlett,

Αυτή είναι η πιο "ελληνική" γιορτή τελικά, κι ας μην είναι έτσι στην πραγματικότητα...

Εύχομαι να περάσεις πολύ όμορφα με τους δικούς σου ανθρώπους, θα μας κάνει και ωραίο καιρό λένε :)

thinks είπε...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση Τζων!

Τζων Μπόης είπε...

Επίσης Δημήτρη,

Να περάσετε όμορφα αν και σε εσάς το Πάσχα ήρθε πιο νωρίς.

thinks είπε...

Μπα, το ίδιο Πάσχα είναι παντού στην Ορθοδοξία --φέτος 5 Μαΐου. Το Ρωμαιοκαθολικό Πάσχα διαφέρει από το Ορθόδοξο Πάσχα σαν γιορτή γιατί στον Ρωμαιοκαθολισμό το "Πάσχα" είναι θάνατος, ενοχές και μετάνοια, ενώ στην Ορθοδοξία το "Πάσχα" είναι εορτασμός της ζωής. Εμείς εορτάζουμε την Ζωή. Κάθε μέρα. Και στις 5 Μαΐου :-) Με κρασάκι κόκκινο Σαντζιοβέζε και καλό χωριάτικο ψωμί: Οι πρώτες ύλες της ζωής.
:-)

Τζων Μπόης είπε...

Έχω κάνει κάποια Πάσχα εκτός Ελλάδας και μάλιστα δύο φορές στην Ιταλία.
Είναι περίπου όπως τα λες, δεν υφίσταται καν Πάσχα με την έννοια που υπάρχει στην Ελλάδα, ούτε σε θρησκευτικό επίπεδο, ούτε σε εορταστικό κι ακριβώς εάν ψάξεις να βρεις και καλά κάποιο κλίμα αυτές τις ημέρες ειδικά στην Ιταλία, είναι αυτό που λες, μια κατήφεια περισσότερο, παρά οτιδήποτε άλλο.
Η μετάνοια δεν είναι κακό πράγμα (αυτό βέβαια έχει σχέση από το αντικείμενο της μετάνοιας), ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, άρα γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί συνεχώς, με τις ενοχές πάλι, να νιώσω ενοχές γενικά και αόριστα, ή επειδή έτσι ορίζεται από την εκάστοτε ηθική, συγνώμη δεν θα πάρω, άρα το Ελληνικό Πάσχα είναι ανυπέρβλητο, είναι η χαρά της ζωής, με εξαίρεση βέβαια την ομαδική σφαγή των αμνών. Αυτό πάλι να αιματοκυλείται μια γιορτή, δεν το καταλαβαίνω, οπότε το δικό μου Πάσχα από κόκκινο γίνεται μπλε, βουτιές στη θάλασσα και άραγμα στην παραλία, να ενισχύσω το χρωματάκι μου, γιατί τελευταία άσπρισα λίγο και δεν με αναγνωρίζω :))