Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Republic of Plaka



















14 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

!!! (για τις φωτο)

αχχχχχ (για τις αναμνησεις που ομορφα ξυπνησες. Παραδιπλα γεννηθηκα και μεγαλωσα)

scalidi είπε...

Έγραψες! Θα με κάνεις να πάρω τους δρόμους με τη μηχανή μου πάλι... ;)

Τζων Μπόης είπε...

Χαίρομαι Πειρατή!

Δεν μεγάλωσα σε αυτή τη γειτονιά, αλλά την έχω περπατήσει και την χαίρομαι από τα νεανικά μου χρόνια κιόλας.
Η Πλάκα δεν πολύ-άλλαξε από τότε, το Θησείο άλλαξε, αν και χτες που ήπια τον καφέ μου στην Ηρακλειδών, ένιωσα σαν να ήμουνα είκοσι χρονών ξανά…
...κι ύστερα μου λες για το Παρίσι...μια χαρά είναι, δεν λέω, όμως χαίρεσαι βαθιά και ουσιαστικά, εκεί που υπάρχει ένα κομμάτι από την ψυχή σου κι εμένα η ψυχή μου, καλώς ή κακώς, έχει ριζώσει σε αυτόν τον τόπο.

Τζων Μπόης είπε...

Σταυρούλα, χτες ήταν χάρμα η βόλτα εκεί.
Να μοσχοβολούν οι νεραντζιές, να έχει έναν λαμπερό ήλιο και να κάνεις βόλτα στην Πλάκα! Αξία ανεκτίμητη!
Βουρ λοιπόν, εσύ με τη φωτογραφική σου μηχανή και εγώ με το κινητό, άλλωστε με αυτό τις έχω βγάλει τις φωτογραφίες που βλέπεις και δεν είναι και i-phone, έχω και με μια χρεοκοπία να παλέψω ο άνθρωπος!

thinks είπε...

Οι φωτογραφίεσ, και δη από κινητό και όχι iPhone είναι υπέροχες, και ότι πρόγραμμα χρ4ησιμοποιείς για το saturation, ξέρεις να το χρησιμοποιείς. Η οπτική που δίνει η παραπάνω "έκθεση" για τη πλάκα είναι πρωτόγνωρη.

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη, όπως σου έχω ξαναπεί, το να διαβάζω τέτοια σχόλια από επαγγελματία φωτογράφο είναι ιδιαίτερα κoλακευτικά για μένα, άλλωστε κάποτε ήθελα να γίνω σκηνοθέτης, αυτό λοιπόν το απωθημένο βγαίνει μέσω του αποτελέσματος που βλέπεις.
Πάντως μην κρυβόμαστε, το saturation κάνει σαφώς κάποια δουλίτσα, αλλά βασικά την ευθύνη φέρει η ομορφιά της περιοχής :))

thinks είπε...

Το μήνυμα, ή το θεμιτό νόημα, περνιέται πάντοτε με κάποιου είδους jaxta-positioning (δεν έχω επαρκή Ελληνική απόδοση του jaxta-positioning). Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και μέσα στο κάδρο μίας φωτογραφίας αλλά, ιδιαίτερα, και δια μέσου της παράθεσης συνόλου φωτογραφιών. Είναι φορές, σαν αυτήν, τώρα, που το πετυχαίνεις θαυμάσια αγαπητέ. Άλλωστε αυτό είναι και η κόλλα στην δομή του κινηματογράφου.

Το saturation χέιναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα brightness/contrast, και είναι πιο εύκολο να αποτύχει αντί να επιτύχει στο τελικό αποτέλεσμα. Ότι και όπως και να το κάνεις, με ότι software και να χρησιμοποιείς, το πετυχαίνεις με το "μάτι" ίσως, περισσότερες φορές από όσο όχι.

:-)

υγ. Σωστό το καινούργιο κίτρινο για τα λινκς, αλλά το χρώμα του λινκ του "Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)", κάτω-κάτω, είναι λευκό τώρα και χάνεται στο λευκό φόντο.

Τζων Μπόης είπε...

Αυτό το jaxtapositioning θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "παράθεση", ή "αντιπαράθεση", εδώ βέβαια ισχύει το παράθεση κι όχι το αντιπαράθεση, είναι εικόνες από μια χαλαρή ανοιξιάτικη βόλτα στην Πλάκα.
Το μήνυμα: Χμμμμ, La vita è bella!
Θα μπορούσα να είχα αντιπαραθέσει εικόνες από ξεκοιλιασμένους κάδους σκουπιδιών, δίπλα σε γλάστρες με λουλούδια, αλλά σε αυτήν την ανάρτηση δεν ήταν αυτός ο στόχος, άλλωστε προτιμώ να παραμένω σε αυτό το οποίο δηλώνει η περιγραφή στο blog μου, αν και δεν θα αργήσει εκείνη η ημέρα που από "γεννημένος εστέτ" θα το αλλάξω σε "γαμημένος εστέτ" για να αποτυπώσω καλύτερα και την εξέλιξη ενός ιστολόγου μετά από 7 1/2 χρόνια blogging (παιδάκι ήμουνα και γέρασα, χρήματα έβγαζα, χρήματα δεν έχω!).

Όσον αφορά τα υπόλοιπα με το saturation, brightness, contract, κλπ, κάνω ότι μου κατέβει στο ληγμένο μου κεφάλι χωρίς καμία γνώση, απλά ακολουθώ το δικό μου γούστο...για τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με τα χρώματα στο blog, τι να σου πω, αν ήξερα τι ακριβώς κάνω κάθε φορά θα είχα και την απάντηση, αλλά εγώ αυτοσχεδιάζω στα κουτουρού, μετά δεν ξέρω πως διορθώνονται όλα αυτά, οπότε και το λευκό και το κίτρινο μπήκαν στην τύχη :))

scarlett είπε...

Πολυ ομορφα χρωματα Τζων Μποη!

Θυμαμαι καποτε που γυρναγα απο τις καλοκαιρινες μου διακοπες, και ακόμη ήταν πολυ καλοκαιρι, γιατι στην Αθηνα ,το εχει αυτο το καλοκαιρι, να τεντωνεται ευχαριστα σε μακρος...θυμαμαι λοιπον τοτε, καθε που αναρωτιομασταν πού να παμε για να επιτεινουμε λιγο ακομη αυτην την αισθηση του καλοκαιριου, των διακοπων και της ανεμελιας, οποτε καταληγαμε στην Πλακα, ηταν σαν να βρισκομασταν και παλι στο νησι και να βολταραμε στα ομορφα στενα του.
Αυτη την αισθηση να εχεις ενα νησι μεσα στην πολη σου, την βρισκω θαυμασια και την εχω βιωσει μονο εκει στην Πλακα. Ειναι τα σπιτακια της, ειναι τα στενα δρομακια, ειναι το φως, ειναι ο ιερος βραχος, ειναι οι τουριστες... ειναι ολα μαζι που σε μεταφερουν μιλια μακρια .

thinks είπε...

Χμμμμ... αν υπάρχουν ξεκοιλιασμένοι κάδοι σκουπιδιών δίπλα σε γλάστρες με λουλούδια στην Πλάκα, η αντιπαράθεσή των με τις παρούσες φωτογραφίες θα έδινε άλλο μήνυμα το οποίο αν και περισσότερο ακριβές για την πραγματικότητα θα μείωνε την εστίαση στο ότι η vita είναι μπέλλα η δόλια. Άρα, καλά έκανες.

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett, ααα δεν θέλω απαισιόδοξα πράγματα! Γιατί χρησιμοποιείς αόριστο χρόνο;
Και φέτος θα πάμε διακοπές και μετά η Πλάκα θα είναι εκεί να μας περιμένει.
Φέτος μάλιστα έχω μεγάλα σχέδια για Λούτσα!
Πες μου ότι με ζηλεύεις!

Τζων Μπόης είπε...

Η βίτα είναι όντως μπέλλα, σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία, όπως και να το δεις, απλά σκέφτομαι την ημέρα που δεν θα βλέπω την ομορφιά της και λυπάμαι πολύ για αυτό, αλλά από την άλλη, αφού δεν θα είμαι εκεί για να την βλέπω, τι κάψα έχω κι εγώ να στεναχωριέμαι; Στο κάτω κάτω στον Παράδεισο θα πάω σε σουίτα all inclusive :)

fish eye είπε...

αυτες οι φωτογραφιες που βγαινουν απο τα πιο απλα μηχανηματα και ειναι ανεπιτηδευτες εχουν ψυχη..

πολυ ομορφο ταξιδι..

Τζων Μπόης είπε...

Καλησπέρα αγαπητή,

Δεν θα έλεγα ότι είναι και τόσο ανεπιτήδευτες, καθώς έχουν υποστεί μια, μικρή έστω, επεξεργασία, πάντως οι προθέσεις ήταν ειλικρινείς :)

Αλλά από όσα έχω δει στο Blog σου, τι να μιλήσει κι εγώ για φωτογραφία;