Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Une vie meilleure


Αυτό που μας πούλησαν ως ελευθερία δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα καλά κατασκευασμένο παραμύθι, ότι δηλαδή μπορούμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας μέσω των υποτιθέμενα δικών μας αποφάσεων.  
Στην πραγματικότητα οι αποφάσεις αυτές έχουν ήδη ληφθεί από άλλους κι εμείς απλά παλεύουμε να πραγματώσουμε την επιθυμία μας να γίνουμε περισσότερο πλούσιοι ή για την ακρίβεια λιγότερο φτωχοί. 
Αν όμως ρίξεις κάτω το κεφάλι και πεις ότι έπαψες να πολεμάς γιατί δεν υπάρχει ελπίδα, γιατί όλα είναι κατασκευασμένα και προδιαγεγραμμένα, αν πεις ότι σταμάτησες να έχεις προσδοκίες κι ότι το μόνο που θες είναι απλά να βγάζεις τη μέρα σου και Δόξα τω Θεώ για αυτό, τότε έχεις πάρει την απόφαση να μείνεις ξαπλωμένος στο κρεβάτι μέχρι να πεθάνεις, ξέρεις όμως ότι στην πραγματικότητα το επόμενο πρωί θα πρέπει να σηκωθείς και να ανοίξεις τα μάτια κι αυτό από μόνο του είναι μια ελπίδα.  
Η καλύτερη ζωή δεν είναι τελικά ένα άπιαστο όνειρο, δεν είναι βέβαια η ελευθερία που μας πούλησαν, είναι απλά η προσπάθεια να ψάξεις να την βρεις μέσα σε όρια και σε διαστάσεις που μπορείς να αντέξεις.  
Μια πραγματική αγάπη κι ένα παιδί μπορούν όμως να σου δείξουν το δρόμο, να σε ωθήσουν να βρεις καλύτερη ζωή ακόμα κι εκεί όπου δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχει, αν και κατά βάθος ξέρεις μέσα σου που θα πρέπει να ψάξεις...
Σπάνια έχω αισιοδοξήσει με τόσο δράμα και ρεαλισμό και ακόμα πιο σπάνια έχω δακρύσει με ταινία...

2 σχόλια:

fish eye είπε...

την ζητησα σημερα την ταινια αλλα ΔΕΝ..

ελεγα σε ενα φιλο πως σε οποια ηλικια κι αν βρισκομαστε, παντα θα κανουμε νεες αρχες.. θα ανοιγουμε κυκλους κι αλλους, κι αλλους.. ισως με αλλο τροπο αλλα η πραξη παραμενει ιδια

καλο απογευμα
:)

Τζων Μπόης είπε...

Καλησπέρα,

Το παίζει στους κινηματογράφους, για Θεσσαλονίκη δεν ξέρωα, αλλά σε dvd σίγουρα υπάρχει.
Οι κύκλοι θα ανοίγονται μόνο αν το θέλουμε εμείς οι ίδιοι, η δύναμη που έχουμε μέσα μας είναι ώρες ώρες απίστευτη.

Καλή εβδομάδα να έχεις !