Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

...και η σούπα θέλει τον Γερμανό της;



Tomatensuppe (ντοματόσουπα)...η αγαπημένη!  




 Tomatensuppe (η αγαπημένη), αλλά με Brezel και Erdinger



 Tomatensuppe (να ΄ταν κι άλλη), που ΄ναι το Brezel; δεύτερη Erdinger & ... γουρουνιά! (Genau!)



Spargelsuppe (σπαραγγόσουπα) με ζωμό βοδινού (χμμμ...δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας) 



Kürbissuppe (κολοκυθόσουπα), η λιπαρή




Kürbissuppe (κολοκυθόσουπα), η γκουρμέ


Paprikasuppe (πιπερόσουπα), η καυτερή



 kartoffelsuppe (πατατόσουπα), η απολαυστική



 ?...suppe (εντάξει...στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι!)



  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ... η ελληνική! 


5 σχόλια:

scarlett είπε...

Καλησπέρα Τζων Μποη

Δεν ξερω για τη σουπα...αλλωστε αν με ρωτουσες εμενα τι ξεχωριζω στη γερμανικη κουζινα - γαστρονομια το μυαλο μου θα πηγαινε στα ψωμια, τα γλυκά και τα λουκάνικά τους :)
Πάντως οφειλω να ομολογησω πως και στις σουπες τα καταφερνουν αρκετα καλα , αρκει να μην εχουν εντονα διαφορα βελτιωτικα γευσης απο κυβους κλπ.
Κατα τα άλλα στη δικη μου μνημη ξεχωριζει μια πρωτοτυπη
Orangen- Möhren Suppe mit Ingwer και μια παντζαρόσουπα σκορδάτη και εξεραιτικά κρεμώδης.


Καλή όρεξη!

:)

scarlett είπε...

Το εξαιρετικά το σκοτωσα φυσικα...να μου γινει μαθημα να μη βιαζομαι :)
....και θυμηθηκα οτι ξεχασα να αναφερω οσον αφορα τη γερμανικη κουζινα ,τα υπεροχα Spätzle !!!
;-)

Τζων Μπόης είπε...

Νομίζω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου, ως προς τα ψωμιά, τα οποία είναι πεντανόστιμα, ειδικά όταν βγαίνουν από το φούρνο ζεστά και μυρωδάτα!

Πιστεύω όμως ότι στις σούπες είναι η πραγματική τους δύναμή, παρά στα λουκάνικα και στα γλυκά!
Για τα γλυκά τους τα έχουμε ξαναπεί, η γαλλική ζαχαροπλαστική μπροστά στη γερμανική είναι σαν να
συγκρίνεις Ferrari με Lada, όσο για τα λουκάνικα, αν δεν ήταν οι Γερμανοί ειδικοί σε αυτά, ποιος θα ήταν; (αν και μερικά ελληνικά χωριάτικα λουκάνικα τα βρίσκω νοστιμότερα, παρότι δεν είμαι fun του λουκάνικου γενικώς).
Όσο γαι τα τυριά τους είχα μια κουβέντα με κάποιον χτες και καταλήξαμε ότι τα γαλλικά και ιδίως τα ελληνικά είναι ασύγκριτα.

Βέβαια, οι Γερμανοί έχουν γούστο στα παπούτσια...όλα κι όλα, το σωστό να λέγεται :)))

Πάντως, η αγαπημένη μου σούπα στη Γερμανία είναι μια Blumenkholsuppe mit Mandel, δηλαδή κουνουπιδόσουπα με τρυμένο αμυγδαλάκι...το ξέρω, ακούγεται κάπως περίεργα, αλλά αυτή σούπα είναι η χαρά του ουρανίσκου, αλλά δεν την έχω φωτογραφία να τη στείλω!

Όσο για τα Spätzle, το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι απλά μειδιώ! :))

thinks είπε...

Εγώ ψηφίζω φασολάδα Ελληνικότατη!! γιαμ!! Για τα άλλα, δεν τά 'χω δοκιμάσει (αν και τό 'χω ακούσει ότι οι Γερμανοί φημίζονται για τις σούπες τους) αλλά μου θύμισες τώρα την αγαπημένη μου Κάμπελς τομάτο σουπ που μου λείπει και δεν την βρίσκω εδώ (την είχε ζωγραφίσει και ο Άντυ Γουώρχωλ), τα πρέτσελς της Νέας Υόρκης με τα οποία γέμισα τις τσέπες μου πριν φύγω τον Νοέμβριο, και την κρεμμυδόσουπα που λέω να κάνω απόψε αφού είδα τις φωτογραφίες (Έχω και κονσέρβες Pumpkin για New England Pumpkin Pie -αυτή η Γερμανική η pumpkinόσουπα έχει γεύση γκουρμέ; τι είναι το κοκκινωπό τρίγωνο στην άκρη;;;

Τζων Μπόης είπε...

Νομίζω ότι σωστά επέλεξες την ελληνικότατη φασολάδα, καθώς ετοιμάστηκε από τα χεράκια μου κι ομολογώ ότι ήταν ανώτερη των προσδοκιών μου!
Η δεύτερη κολοκυθόσουπα ήταν γκουρμέ γιατί είχε τη σωστή δόση λιπαρής ουσίας, είχε σωστή παρουσίαση και ήταν αισθητικά αρτιότερη, ενώ η προηγούμενη κολοκυθόσουπα ήταν πολύ λιπαρή για τα γούστα μου, άσε που μου την έφερε και μια ...Χέλγκα εντελώς αγέλαστη!
Το κόκκινωπό τρίγωνο στην άκρη του πιάτου ήταν ένα ζυμαροειδές κατασκεύασμα, εμποτισμένο και ψημένο σε κάποια ζωικής προέλευσης λιπαρή ουσία, οπότε έμεινε στην άκρη, μοναχό και παραπονεμένο!

Όσο για την κρεμμυδόσουπα σου, βάλε μια φωνή και προς τα εδώ! :)